Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Başkanlığına Yeniden Seçildi

HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, tek aday olarak girdiği seçimde genel başkanlık görevine bir kez daha seçildi.

Yayınlanma:
Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Başkanlığına Yeniden Seçildi

HÜDA PAR 5. Olağan Büyük Kongresi: Adil Sistem, Hakça Paylaşım Sloganıyla Gerçekleşti

HÜDA PAR 5. Olağan Büyük Kongresi, Adil Sistem, Hakça Paylaşım sloganıyla Kuzey Ankara Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kongre, divan başkanlığı seçiminin ardından mevcut Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun tek aday olarak yeniden aday gösterilmesiyle devam etti. Yapıcıoğlu, kongreye katılan partililer ve davetlilere teşekkürlerini iletti.

Yapıcıoğlu, Türkiye'nin yeni bir anayasaya kavuşması için destekledikleri gayretleri ve özellikle AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un çabalarını önemsediklerini belirtti. Yapıcıoğlu, kendi görüşlerini de dile getirerek, Kendi anayasamızı kendi milletimizin ihtiyaçları için yapalım. Sivil, adil ve bütün memleketi kucaklayan bir anayasa olsun. ifadelerini kullandı.

Kürt meselesinin de anayasa meselesiyle doğrudan ilişkili olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, ana dilde eğitim hakkını temel bir hak olarak gördüklerini ve Kürt meselesinin çözümünün Türkiye'yi büyüteceğini ifade etti. Ayrıca Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini olumlu karşıladıklarını ancak asıl olanın uygulama olduğunu belirtti.

Kongrenin millet, memleket ve parti için hayırlara vesile olmasını dileyen Yapıcıoğlu, yeni seçilecek yönetime başarılar diledi ve görevi devredeceklere teşekkürlerini iletti. Oylama sonucunda Yapıcıoğlu, 640 delegenin oyunu alarak HÜDA PAR genel başkanlığına yeniden seçildi. Bir oy geçersiz sayıldı.

Kaynak: Haber Merkezi