Özgür Özel'den CHP MYK toplantısında SHP talimatı: Araştırın

CHP MYK'da, SHP'nin yeniden kurulmasının yankı uyandırdığı ve CHP lideri Özgür Özel'in konunun incelenmesini talep ettiği bildirildi. SHP'nin yeniden kurulmasının Kemal Kılıçdaroğlu ile ilişkisinin merak edildiği belirtiliyor.

Yayınlanma:
Özgür Özel'den CHP MYK toplantısında SHP talimatı: Araştırın

SHP'nin Yeniden Kuruluşu Ankara Kulislerini Hareketlendirdi

SHP'nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre yeniden kurulması, Ankara kulislerini hareketlendirdi.

Partinin genel merkez adresi olarak Karanfil Sokak gösterilirken, Genel Başkanın adı ve iletişim bilgileri de yer almamaktadır.

Bülent Kerimoğlu CHP Kurucuları Arasında İddia Edildi

Altan Sancar'ın haberine göre, CHP kurucuları arasında Bakırköy'ün eski belediye başkanı Bülent Kerimoğlu'nun olduğu iddia edildi.

CHP MYK Toplantısında SHP Kuruluşu Gündeme Geldi

Gazete Duvar'dan Ceren Bayer'in haberine göre, CHP'nin dün gerçekleşen MYK toplantısında SHP'nin kuruluşu da gündeme geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi'den konuyu araştırmasını istedi. Özel, 1995'te feshedilerek CHP'ye katılan SHP'nin yeniden kuruluşunun, SHP adını ve logosunu kullanmanın hukuki açıdan bir engel olup olmadığının incelenmesini talep etti.

CHP Yöneticileri Şüpheyle Yaklaşıyor

CHP yöneticileri, böyle bir girişimin toplumsal destek bulmayacağını, Kemal Kılıçdaroğlu ile hiçbir ilgisi olmadığını belirtmektedir. Pek çok CHP'li yönetici, bu hamlenin iyi niyetli olmadığını düşünürken, kurucuların siyaset sahnesinden olmamasının ve partiyle ilgili bilgiye ulaşılamamasının şüpheli olduğunu ifade etmektedirler.

Kılıçdaroğlu: Parti Belli

Ankara kulislerinde yeni SHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde kurulmuş olabileceği tahminleri dillendirilince, Kılıçdaroğlu konuya ilişkin değerlendirme yaptı. Kılıçdaroğlu, Vedat Yenerer'e verdiği röportajda, yeni parti kurma düşüncesinde olmadığını ve CHP'nin kendisi için belirleyici olduğunu belirtti.

SHP'den Açıklama: 10 Temmuz'da Program Açıklanacak

SHP'den gelen açıklamada, 28 Haziran 2024 tarihinde resmen yeniden kurulan partinin, 10 Temmuz 2024 tarihinde resmi bir açıklama ile parti kadrosu ve programının açıklanacağı belirtildi. Yeniden sosyal demokrasi anlayışı ülkemize hayırlı olsun mesajı verildi.

Haber Merkezi