Ağbaba: Türkiye tarikatlar arasında paylaşılmış durumda

CHP'li Ağbaba, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin komisyondaki görüşmelerinde konuşarak, Türkiye maalesef tarikatlar arasında, cemaatler arasında pay edilmiş durumda ifadesini kullandı.

Yayınlanma:
Ağbaba: Türkiye tarikatlar arasında paylaşılmış durumda

Veli Ağbaba: Ücretli Öğretmenlerin Durumu Utanç Verici

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi komisyondaki görüşmelerinde, Türkiye'de tarikatlar arasında ve cemaatler arasında pay edilmiş durumda olduğunu belirtti. Ağbaba, eskiden şu tarikattan, bu tarikattan diye söylenirken şimdi tarikatların kollarının seçildiğini ifade etti. Ayrıca, ücretli öğretmenlerin sorunlarını da dile getirerek, Ücretli bir öğretmen, okulda çalışan asgari ücretli hademeden daha düşük maaş alıyor. Utanç duymalısınız dedi.

Ağbaba, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçiş hakları olmadığını ve mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, Mülakatı kaldıracağız dediniz 85 milyonu kandırdınız eleştirisinde bulundu. Ayrıca, ülkenin tarikatlar ve cemaatler arasında bölündüğünü ve devletin milli eğitimini tarikatlar değil eğitimcilerin yönetmesi gerektiğini belirtti.

Ağbaba ayrıca, okullarda öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi ve öğretmen alımlarında mülakatın kaldırılması konularına da değindi ve bu konularda yapılan değişiklikleri eleştirdi.