Yöneylem araştırmasını Doç. Dr. Derya Kömürcü yorumladı

Yöneylem Direktörü Doç. Dr. Derya Kömürcü, Yöneylem'in paylaştığı son seçim anketini değerlendirdi. Kömürcü, AKP'nin desteği azalıyor, ancak iktidar gücü tamamen erimeyor şeklinde yorumda bulundu.

Yayınlanma:
Yöneylem araştırmasını Doç. Dr. Derya Kömürcü yorumladı

Yöneylem Araştırma Şirketi Açıkladı: CHP Birinci Parti

Yöneylem Araştırma Şirketi, erken seçim tartışmalarıyla ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. 26-30 Haziran tarihleri arasında 2 bin 400 kişiyle yapılan araştırmaya göre, bugün bir genel seçim yapılsa CHP sandıktan birinci parti olarak çıkıyor.

Yöneylem Araştırma Genel Koordinatörü Derya Kömürcü, araştırmaya ilişkin yaptığı açıklamada, AKP kan kaybediyor, ama iktidar bir bütün olarak erimiyor dedi. Kömürcü, AKP'nin oy oranındaki düşüşe rağmen iktidarın gücünü koruduğunu belirtti.

CHP'nin 31 Mart seçimlerinin ardından üçüncü ayda da birinci parti olduğunu vurgulayan Kömürcü, bunun iktidar değişikliği için tek başına yeterli olmadığını söyledi. AKP'nin oy oranının yüzde 30'un altına düşmediğini ve MHP'nin ise istikrarlı bir şekilde gücünü koruduğunu ifade etti.

Seçmen blokları arasındaki kutuplaşmanın dengesini bozacak bir geçişin henüz olmadığını belirten Kömürcü, CHP'nin büyüdüğünü ancak muhalefetin bir bütün olarak büyümediğini ifade etti. Psikolojik üstünlüğün CHP'ye geçtiğini belirten Kömürcü, ancak siyasal iklime paralel bir ideolojik değişikliğin henüz mümkün olmadığını söyledi.

Yöneylem'in son araştırma bulgularına göre, CHP'nin yükselişi devam ederken AKP'nin oy kaybettiği ancak iktidarın hala güçlü olduğu görülüyor.

Haber Merkezi