Yılmaz Tunç, Özel'in 'Cuntacı' İddiasına Yanıt Verdi: Kendi Siyasi Tarihlerine Baksınlar, Bu Hadsizlik
Adalet Bakanı Tunç, CHP liderine sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanımıza cunta başkanı demek hadsizliktir. Türkiye seçimle yönetilmektedir. dedi. Tunç, uzun süre başbakanlık yapan ve yüzde 50 oyla seçilen liderin demokratik bir şekilde seçildiğini vurguladı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Bugün Türkiye’yi; seçimden, rakibinden, milletten korkan bir cunta yönetmektedir" sözlerine tepki gösterdi. Tunç, "Cumhurbaşkanımıza cunta başkanı dedi, bu bir hadsizlik. Kendilerine iade ediyoruz. Art arda seçim kazanıp en uzun süre başbakanlık yapan kişi. İlk kez yüzde 50 üzerinde oyla seçilen bir lider. Hem başbakanlık hem cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde bu ülkenin yüksek standartlı demokrasisi için mücadele vermiş, cuntacılara geçit vermemiştir. Onlar kendi siyasi tarihine baksınlar" ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "partiye kayyım atanmasını engellemek amacıyla" aldığı karar doğrultusunda Ankara'da gerçekleştirilen 21. Olağanüstü Kurultayı'nda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Saraçhane protestolarından önce yapılan anket ortalamalarında CHP’nin birinci parti çıktığını söyleyen Özel, “Bugün Türkiye’yi; seçimden, rakibinden, milletten korkan bir cunta yönetmektedir” diyerek iktidara yüklendi. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı göstereceği İmamoğlu hakkında hazırlanan “dosyaların tamamının içinin boş” olduğunu söyleyen Özel, dava sürecinin TRT’de canlı yayınlanması çağrısında bulundu.
CHP Olağanüstü Kurultayı | Özgür Özel: Bugün Türkiye’yi seçimden, rakibinden, milletten korkan bir cunta yönetmektedir! Gün, iradeye sahip çıkma günüdür
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Özel'in sözlerini "hadsizlik" olarak tanımlayarak şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanımıza cunta başkanı dedi, bu bir hadsizlik. Kendilerine iade ediyoruz. Art arda seçim kazanıp en uzun süre başbakanlık yapan kişi. İlk kez yüzde 50 üzerinde oyla seçilen bir lider. Hem başbakanlık hem cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde bu ülkenin yüksek standartlı demokrasisi için mücadele vermiş, cuntacılara geçit vermemiştir. Onlar kendi siyasi tarihine baksınlar. 27 Mayıs'ı kutlayan, darbeyi kutlayan zihniyettir. Milletin hafızasına böyle kazınmıştır. Bütün darbe süreçlerinde vesayetçilere kol kanat germiş siyasi zihniyet, cuntacıları tarihe gömen lidere bunu söylemek kimsenin haddi değildir. Burada devam eden adli soruşturma var."
Haber Merkezi