TKH ilçe binası anahtar kavgası: Sopalı 30 kişilik grup baskın yaptı

TKH'den ayrılan grup, partiye ait materyalleri iade etmeyince Bakırköy ilçe binasına saldırı düzenledi. Genel Başkanın da aralarında bulunduğu kalabalık grup sopalarla saldırı gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
TKH ilçe binası anahtar kavgası: Sopalı 30 kişilik grup baskın yaptı

Türkiye Komünist Hareketi’nin 4’üncü Kongresinden Sonra Yaşanan Olaylar

Parti içinde yaşanan fikir ayrılıkları sonucunda Türkiye Komünist Hareketi bünyesinden ayrılan bir grup, yeni bir oluşum olan Türkiye Komünist Hareketi-Atılım adını aldı. Ancak ayrılan grup, partiye ait materyalleri iade etmeyerek krize yol açtı.

Ayrılan grup, Bakırköy İlçe Binasını zorla bastı. Genel Başkan Av. Aysel Tekerek ve genel merkez yöneticisi Erkan Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 30 kişilik bir grup, elinde sopalarla ilçe binasına gitti. Gruptan bazı kişilerin sopalarla binaya saldırdığı ve içerideki kişilere zarar verebileceği tehditlerde bulunduğu görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

TKH-Atılım tarafından yapılan açıklamada, ilçe binasına giren grup tarafından parti üyelerine darp edilerek dışarı çıkarıldığı belirtildi. Bu sırada partinin malzemelerini ve anahtarlarını iade etmeyen grup, olayın ardından binadan çıkarken bazı materyalleri de yanlarında götürdü.

Türkiye Komünist Hareketi'nin yaptığı açıklamada ise, ayrılan grupun parti malzemelerini, bina anahtarlarını ve sosyal medya hesaplarının şifrelerini iade etmediği ve partinin adını kullanarak provokasyon yaptığı belirtildi. Ancak TKH, hiçbir şekilde şiddet uygulanmadığını ve genel başkanları ile genel merkez yöneticilerinin ilçe binasına giderek malzemeleri teslim almaya çalıştığını ifade etti.

Haber Kaynağı: Haber Merkezi