TBMM Genel Kurulu'nda öğretmenlik mesleği kanunu teklifi görüşülecek

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, Komisyon görüşmelerinin ardından bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak. AKP'nin geçen hafta sunduğu 9. Yargı Paketi Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.

Yayınlanma:
TBMM Genel Kurulu'nda öğretmenlik mesleği kanunu teklifi görüşülecek

Öğretmenlik Mesleği Kanunu ve Tasarruf Paketi TBMM’de Görüşülecek

Geçen hafta AK Parti tarafından sunulan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi ve tasarruf tedbirlerine yönelik yasal düzenlemeler içeren kanun teklifi bu hafta TBMM Genel Kurulu ve Komisyonlarında ele alınacak.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi Genel Kurul’da Görüşülecek

39 madde ve 3 geçici maddeden oluşan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’ne göre, eğitim fakültelerinden mezun olmak ve KPSS’de başarılı olmak öğretmen ataması için yeterli olmayacak. Aday öğretmenler, Milli Eğitim Akademisi’nde eğitim alarak sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecekler. Eğitimde başarısız olan öğretmenler ise başka kadrolara atanacak. Öğrenciler ve okulla ilgili ses ve görüntüleri paylaşan öğretmenlere kınama cezası verilecek.

Tasarruf paketiyle ilgili yasal düzenlemeler içeren kanun teklifi ise Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınacak.

Adalet Komisyonu’nda 9. Yargı Paketi Görüşmeleri Başlıyor

Perşembe günü Adalet Komisyonu’nda 9. Yargı Paketi’nin görüşmelerine başlanacak. Bu paket ile kadınların evlendikten sonra kendi soyadlarını tek başına kullanabilmeleri sağlanacak. Ayrıca İdari Yargılama Usulü Kanunu’nda da değişiklik öngörülmektedir.

Akran Zorbalığıyla İlgili Alt Komisyon Çalışmalarına Başlıyor

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Akran Zorbalığının Araştırılması için oluşturulan alt komisyon çarşamba günü çalışmalarına başlayacak. Aynı gün İliç İlçesinde Meydana Gelen Maden Kazası Araştırma Komisyonu toplanacak ve TMMOB temsilcileri dinlenecek.

Ankara’da BM Kadın Ülke Ofisi Kurulmasına İlişkin Teklif Dışişleri Komisyonu’nda

Dışişleri Komisyonu çarşamba günü Katar, Uruguay, Venezuela gibi ülkelerle yapılan anlaşmaları ele alacak. Aynı gün Ankara’da BM Kadın Ülke Ofisi Kurulmasına İlişkin teklif de değerlendirilecek.