Sakarya'da Üretilen Hibrit Otomobil, ÖTV İndirimi Kapsamı Dışında Kaldı

ÖTV indirimi hibrit otomobiller için yolda! Gazeteci Emre Özpeynirci, Sakarya'da üretilen ilk şarj edilebilir hibrit aracın bu indirimden faydalanamayacağını duyurdu. ÖTV oranları da paylaşıldı.

Yayınlanma:
Sakarya'da Üretilen Hibrit Otomobil, ÖTV İndirimi Kapsamı Dışında Kaldı

Şarj Edilebilir Hibrit Otomobillere ÖTV İndirimi Yolda

Meclis'e sunulan kanun teklifi ile şarj edilebilir hibrit (Plug-in Hybrid) otomobillere ÖTV indirimi yolda. Ancak Sakarya'da üretilen ilk şarj edilebilir hibrit otomobilin bu indirimden yararlanamadığı ortaya çıktı.

Gazeteci Emre Özpeynirci, hibrit araçların ÖTV oranları hakkında bilgi vererek, tam elektrikli otomobillerden sonra şarj edilebilir hibrit otomobillere de ÖTV indiriminin geleceğini belirtti. Ancak mevcut üretim yapanları kapsamadığı için bazı modellerin bu indirimden yararlanamayacağını vurguladı.

Yeni kanun teklifine göre, karbondioksit emisyonu 25 gramın altında olan ve elektrikli menzili 70 km üzerinde olan şarj edilebilir hibrit araçlar için belirlenen ÖTV oranları şu şekilde:

  • Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyen, ÖTV matrahı 1.350.000TL'yi aşmayanlar: %30 ÖTV
  • Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyen, ÖTV matrahı 1.350.000TL'yi aşanlar: %60 ÖTV
  • Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 1800 cm3'ü geçmeyenlerden ÖTV matrahı 1.350.000 TL'yi aşmayanlar: %70 ÖTV

Özpeynirci, özellikle Türkiye'de uzun yıllardır yatırım yapan firmaların da bu indirimden faydalanması gerektiğini vurgulayarak, mevcut ÖTV sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi