Saadet Partisi'nden Seçim Resti: Arıkan, 2027'yi İşaret Etti
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, iktidarın 2027 Kasım'ında seçim ısrarına karşı çıktı. Arıkan, muhalefetin erken seçim çağrılarına rağmen iktidarın direnmesine tepki göstererek, "2027 Kasım'ında seçim olacaksa desteklemeyiz, madem durduk 6 ay daha dururuz, 2028 Mayıs'ında seçim yapılır" dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Kocaeli İl Kongresi için geldiği kentte önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin 8. Olağan Kocaeli İl Kongresi için Kocaeli'ye gelen Arıkan, genel başkan yardımcıları ve milletvekilleriyle birlikte İzmit'te bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Arıkan, gündeme dair çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu.
İSTANBUL DEPREMİ UYARISI
İstanbul depremiyle ilgili endişelerini dile getiren Arıkan, "Böyle bir depremde yaşanacak insan kaybının ardından Türkiye'nin bağımsızlığı ve İstanbul'un güvenliği tartışılır hale gelir. Anadolu'daki bir depremde İstanbul, Anadolu'ya destek olabilir ancak İstanbul depreminde Anadolu'nun İstanbul'a yetme ihtimali söz konusu değil" dedi. Mevcut durumda sağlam konutları dönüştürmek yerine Kanal İstanbul Projesi çerçevesinde bölgeye on binlerce konut inşa edilmesinin ve İstanbul nüfusunun artırılmasının akıl dışı olduğunu savunan Arıkan, "Bu durum, iktidarın deprem sorununu çözme konusundaki samimiyetsizliğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.
EKONOMİK KRİZ VE GAZZE'DEKİ İNSANLIK DRAMI
Ekonominin kötüye gittiğini vurgulayan Arıkan, "Faizin belini kırdık, nas üzerinden faizle mücadele ediyoruz dediler. Ancak faiz şu anda yüzde 50'ye yaklaştı. Enflasyon oranında dünyada beşinci sıradayız. Bizden yukarıda iç savaşın yaşandığı Sudan, Suriye, Arjantin ve Zimbabve var. Bu kadar yapısal reforma ve insanların çektiği sıkıntılara rağmen ne faizin ne de enflasyonun belini kırabildik. Asgari ücreti de açlık sınırının üzerine çıkaramadık" şeklinde konuştu.
Gazze'deki gelişmeleri de değerlendiren Arıkan, "Bir insanlık yok edilmeye çalışılıyor ve maalesef dünya bunu seyrediyor. İçeride ise 'Gazze'deki insanlar hicret etsin, sonra geri dönerler' söylemi yayılıyor. Gazze düşerse Türkiye'nin beka meselesi tartışılır" dedi.
İMAMLI GÖRÜŞMELERİNE TEPKİ
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arıkan, İmralı görüşmelerine ilişkin olarak, "DEM Parti Milletvekili Pervin Buldan'ın İtalya'da yaptığı 'Cumhurbaşkanı ile görüşmeler yaptık, haziran ayında Öcalan serbest kalacak' açıklaması kafa karışıklığına yol açıyor. Bu görüşme kimle yapıldı? Oslo örneğinde olduğu gibi gizli görüşmelerin Türkiye'ye ne kadar büyük problemler yaşattığını gördük. Bu problem çözülmeli, ancak şeffaf bir ortamda ve şehit aileleri ile gazilerin de dahil olduğu bir masada konuşulmalı" ifadelerini kullandı.
ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI VE CUMHURBAŞKANI ADAYI TARTIŞMASI
Erken seçim tartışmalarına da değinen Arıkan, TÜİK tarafından yayınlanan mutluluk endeksine atıfta bulundu. "Bugün Türkiye'de seçim olması gerekiyor. İktidar, muhalefetin erken seçim talebine rağmen seçimin vaktinde, 2027 Kasım'ında yapılacağını söylüyor. Biz Saadet Partisi olarak buna destek vermeyiz. Madem durduk, 6 ay daha dururuz ve seçim 2028 Mayıs'ında yapılır" dedi. İktidarın 'Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı kim?' tartışması yürüttüğünü belirten Arıkan, "Asıl tartışılması gereken, Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Eğer seçim vaktinde yapılacaksa, Sayın Erdoğan tekrar aday olamayacağına göre Cumhur İttifakı'nın adayı kim olacak?" diye sordu.
Arıkan, Gazze'deki katliamın durdurulması için bölgeye askeri güç gönderilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Haber Merkezi