Özgür Özel, Başbağlar Katliamı anma töreninde konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başbağlar katliamını anma etkinliği sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, ülkenin acılarına birlikte sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, Bir işçinin alnının teri rengi olmaz, annelerin gözyaşı da renkli değildir dedi.

Yayınlanma:
Özgür Özel, Başbağlar Katliamı anma töreninde konuştu

Özgür Özel: Ülkenin Acılarına Hep Birlikte Sahip Çıkmamız Gerekiyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başbağlar katliamı anmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, Ülkenin bütün acılarına hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Bir işçinin alnının terinin rengi olmaz, bir de annelerin gözyaşının rengi” dedi.

Özel, CHP’nin Başbağlar anmasına genel başkan düzeyinde ilk kez katılmasının önemine değinirken, Berkin Elvan’la Abdullah Tayyip Olçok’a aynı anda yas tutmayan bir ülke birlik ve bütünlük halinde olamaz diyerek acıları yarıştırmanın Türkiye'ye zarar verdiğini belirtti. Özel, Herkesin ötekinin hakkına kendisinden daha çok sahip çıkması lazım ifadesini kullandı.

CHP'nin Başbağlar ile ilgili araştırma önergesinin Mecliste reddedildiğini hatırlatan Özel, konuyu tekrar gündeme getireceklerini ve diğer partilerle de işbirliği yapacaklarını belirtti. Ayrıca, Madımak ve Başbağlar davalarındaki zaman aşımı kararlarına sert bir şekilde karşı çıkarak insanlık suçlarında zaman aşımı olmaması gerektiğini vurguladı.