Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı: Birçok kentte yağmur bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Temmuz'da Sinop, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı illerinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak beklendiğini açıkladı.

Yayınlanma:
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı: Birçok kentte yağmur bekleniyor

Hava Durumu Tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sinop, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Kayseri’nin kuzey ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağış Durumu ve Sıcaklık Değerleri

Yağışların; Ordu, Giresun, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevreleri ile Van’ın kuzey ve doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıkların batı, güney ve iç kesimlerde 1 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde, Doğu Anadolu'nun doğusunda 2-4 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar Durumu ve Uyarılar

Rüzgârın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtilirken, Marmara’nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarıları da yapılmıştır.

Bölgelere Göre Hava Durumu

Marmara Bölgesi

Marmara bölgesinde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmesi bekleniyor.

  • Edirne: °C, 33°C - Az bulutlu ve açık
  • İstanbul: °C, 31°C - Az bulutlu ve açık
  • Kırklareli: °C, 31°C - Az bulutlu ve açık
  • Kocaeli: °C, 31°C - Az bulutlu ve açık

Ege Bölgesi

Ege bölgesinde az bulutlu ve açık hava hakim olacakken, kuzey ve kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgarlar esmesi bekleniyor.

  • Afyonkarahisar: °C, 32°C - Parçalı ve az bulutlu
  • Denizli: °C, 39°C - Az bulutlu ve açık
  • İzmir: °C, 35°C - Az bulutlu ve açık
  • Muğla: °C, 38°C - Az bulutlu ve açık

Bu şekilde hava durumu tahmini ve uyarılar doğrultusunda halkın dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması önem arz etmektedir.