Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ı ziyaret edeceğini açıkladı

CHP eski lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı programda gündemde yer alan konuları eleştirdi. Selahattin Demirtaş'ın hala içeride tutulması büyük bir hukuk faciasıdır. Erdoğan'ın onu tutuklu tutması bilinçli bir tercihtir diyen Kılıçdaroğlu, Salı günü Demirtaş'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Yayınlanma:
Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ı ziyaret edeceğini açıkladı

Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan açıklamalar

Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı bir programda çeşitli konular hakkında konuştu. Selahattin Bey'in tutuklu olması bir hukuk faciasıdır. Erdoğan onu içeride tutuyor diye konuşan Kılıçdaroğlu, salı günü Demirtaş'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, KRT TV'de yaptığı canlı yayında, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi sürecinde yaşanan konuları değerlendirdi.

Bir genel başkan uzun süre görev yapmamalı, ancak genel başkan değişikliği güvenli limana taşınmalı, bu limanda değişiklik yapılmalıdır. Partinin iç çatışmalara girmeden, partiyi güvenli bir noktaya getirerek genel başkanı seçebiliriz. Bu düşüncemi Kurultay'da da dile getirdim.

Partimizde tartışmalar olur, kavgalar olur, ancak her zaman partimizin çıkarlarını göz önünde bulundururuz. Tartışmalar bireysel çıkarlar üzerine değil, parti üzerine odaklanır.

Özgür Bey'e genel başkanlık görevini devrederken özel bir görüşme yaptık. Düşüncelerimi paylaştım, ancak özgür Bey'in bu konudaki düşüncelerini biliyorum.

Vefa kavramının önemli olduğunu düşünüyorum. Parti içinde kırılmalara, kavgalara gerek olmadan daha güzel çözümler bulabilirdik. Güvenli liman dediğim bu.

Sinan Oğan ile yapılan görüşmeyi başka bir arkadaşımızın da olduğu bir toplantıda yaptık. Görüşmenin ardından talepler oldu, ancak diğer liderlerin onayını almadan söz veremem dedim. Sonrasında diğer liderlerle konuştum, herhangi bir sorun olmadığını belirttiler.

Seçim döneminde her oya ihtiyacımız var. O dönemin şartlarına göre değerlendirme yapmak yanlış olur.

Zafer Partisi ile yapılan protokolde önemli bir madde vardı, ancak bunu pek kimse konuşmuyor. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızın ani değişimleri bizi üzebilir.

Cumhurbaşkanı adayı olmam konusunda bana baskı yapıldı ancak bu benim aklımdan geçmiyordu. Ancak partinin taleplerine uyarak aday oldum.

Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılması için anayasa değişikliğine gerek yok. Çünkü AK Parti'nin çoğunluğu var zaten. Dokunulmazlıkların kaldırılmasını istememizin sebebi CHP'ye tuzak kurulmasıydı.

Selahattin Bey'in tutuklu olması hukuki bir faciadır ve Erdoğan onu içerde tutuyor. Demirtaş'ı ziyaret edeceğim.