İmamoğlu: Gerçek milliyetçilik, emekçinin hakkını korumaktır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri'de çiftçilerle birlikte buğday hasadına katılarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Gerçek milliyetçilik, tarım yapanın ve emeğin hakkını korumaktır dedi.

Yayınlanma:
İmamoğlu: Gerçek milliyetçilik, emekçinin hakkını korumaktır

İmamoğlu, Silivrili Çiftçi İle Yerli Buğday Deneme Hasadı Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un iklim ve toprak şartlarına uyumlu yerli buğdayların deneme hasadını, Silivrili çiftçi Ercan Tarladaçalışır ile birlikte yaptı. İmamoğlu, doğayı korumanın, doğayı yaşatmanın ve insanları yaşatmanın en büyük sorumluluk olduğunu vurgulayarak, toprakların bereketini korumanın ve tarımın hakkını korumanın gerçek milliyetçilik olduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılından bu yana İstanbullu çiftçilere destek vermeye devam ediyor. Bugüne kadar binlerce çiftçiye destek sağlayan İBB, tarımsal üretimde fide ve tohum denemelerini de gerçekleştiriyor.

Deneme hasadı Silivri Gazitepe köyünde gerçekleştirildi. 2023 yılı hububat ekim döneminde toplam 130 dekar alana 7 çeşit buğday ve 82 dekar alana 4 çeşit arpa ekimi yapıldı. Bugün hasadı gerçekleştirilen 5 çeşit yerli buğday tohumu, Tarım ve Orman Bakanlığı Araştırma Enstitüleri tarafından geliştirildi.

İmamoğlu, konuşmasında tarımın önemine vurgu yaparak, toprağı korumanın, tarımın bereketini arttırmanın ve çiftçilerin hakkını korumanın gerçek milliyetçilik olduğunu söyledi. Ayrıca, ekonomik zorlukların üstesinden gelinebilmesi için üretim yapmanın önemine dikkat çekti.

İmamoğlu, çiftçilere verilen desteklerin devam edeceğini ve tarımsal alanlarda gerçekleştirilen çalışmalara başkanlık edeceğini belirtti. Çiftçilerin zor günlerde enflasyona yenik düşmemesi için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade etti.

İmamoğlu, konuşmasının ardından, çiftçi Ercan Tarladaçalışır’ın kullandığı biçerdövere binerek, deneme hasadının gerçekleştirilmesine tanıklık etti.