İbb Operasyonunda Gözaltına Alınan Seyhan Belediye Başkanı Tekin: Omuz Omuza Yürümeye Devam Edeceğiz

İBB operasyonunda gözaltına alınan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tekin, "Ne inancımızdan, ne mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu yolu kararlılıkla, onurla yürümeye devam edeceğiz" dedi. Operasyon, İBB'ye yönelik "yolsuzluk" soruşturmaları kapsamında gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
İbb Operasyonunda Gözaltına Alınan Seyhan Belediye Başkanı Tekin: Omuz Omuza Yürümeye Devam Edeceğiz

İBB OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN SEYHAN BELEDİYE BAŞKANI OYA TEKİN'DEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik düzenlenen 5. dalga operasyonda gözaltına alınan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, sosyal medya hesabı üzerinden ilk açıklamasını yaptı. Tekin, mesajında, "Ne inancımızdan, ne mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu yolu kararlılıkla, onurla, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen dört ayrı soruşturma kapsamında, toplam 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturmalar, İBB'deki "yolsuzluk" iddiaları, "Aziz İhsan Aktaş suç örgütü" soruşturması, Beşiktaş Belediyesi’nin 29 Ekim harcamalarına ilişkin "yolsuzluk" soruşturması ve Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik "yolsuzluk" soruşturmasını kapsıyor.

GÖZALTINA ALINAN BELEDİYE BAŞKAN VE YARDIMCILARI

Gözaltına alınan isimler arasında, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çankaya, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin bulunuyor. Ayrıca Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcıları Ozan İş ve Alican Abacı, Avcılar Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Daka ve Mehmet Mandacı, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Rıza Can Özdemir ve Ömer Kazancı da gözaltına alınanlar arasında.

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Hayatım boyunca hiç kimseye, hiçbir zorluğa boyun eğmedim. Bugün de her zaman olduğu gibi başım dik, alnım açık, vicdanım temiz. Çünkü biz bu yolu hak için, adalet için yürümeye söz verdik. Her an Seyhan için çalıştık, kul hakkı yemedik, halkın hakkını koruduk. Ne inancımızdan, ne mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu yolu kararlılıkla, onurla, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Dayanışmayla, umutla, birlikle başaracağız."

Haber Merkezi