Ev hapsindeki İski Genel Müdürü Şafak Başa Hastaneye Kaldırıldı

İBB operasyonunda gözaltına alınıp ev hapsi verilen İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Operasyonda 52 kişiden 18'i tutuklanırken, Başa ile birlikte bazı isimlere ev hapsi cezası verilmişti. Başa'nın sağlık durumuyla ilgili detaylı bilgi henüz paylaşılmadı.

Yayınlanma:
Ev hapsindeki İski Genel Müdürü Şafak Başa Hastaneye Kaldırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik operasyonun ikinci dalgasında gözaltına alınan ve hakkında ev hapsi kararı verilen İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, göğüs ağrıları şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

26 Nisan'da başlayan operasyonda gözaltına alınan 52 kişiden 48'i, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Savcılık, bu kişilerden 30'u için tutuklama talebinde bulunmuş, mahkeme ise 18 kişi hakkında tutuklama kararı vermişti. İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İBB Başkan Danışmanı ve MEDYA AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun'un eşi Zeynep Ayten Gözdem Ongun, İSKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Adem Şanlısoy ve iş insanı Rasim Kaya hakkında ise ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmişti.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, evine götürülmek üzereyken göğüs ağrıları başlayan Şafak Başa, Florence Nightingale Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Başa'nın sağlık durumunun tespiti için ilk etapta tetkikler yapılacağı belirtildi.

İSKİ GENEL MÜDÜRÜ'NÜN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

İstanbul Tabip Odası, İBB'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa'nın sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Önceki tıbbi kayıtlar ve yakın tarihli konsey sonucu, hastanın ameliyatının aciliyet arz ettiğini, takip ve tedavisinin ceza infaz kurumu şartlarında sürdürülmesinin güçlüğünü ortaya koymaktadır" ifadelerine yer verildi.

TABİP ODASI'NDAN SERBEST BIRAKILMA ÇAĞRISI

Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılmalıdır. Meslek odamız tarafından basına yansıyan haberlerden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Şafak Başa'nın sağlık durumu hakkında bilgi sahibi olunmuştur. Ardından meslek odamıza avukatı tarafından iletilen tıbbi kayıtlar incelemiş ve sağlık durumu ayrıntısı ile öğrenilmiştir."

Açıklamada ayrıca, Başa'nın 2020 yılında by-pass ameliyatı geçirdiği ve son yapılan kontrollerde damarlarında tıkanıklıklar tespit edildiği belirtildi. Kardiyoloji-kalp damar cerrahisi konseyinin Başa'ya açık kalp ameliyatı önerdiği vurgulandı.

Tabip Odası, Şafak Başa'nın sağlık hakkına erişim imkânı gözetilerek serbest bırakılmasının uygun olacağını belirtti.

Haber Merkezi