Esad, Özgür Özel’in ziyaretine olumlu yanıt verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, liderleri Özgür Özel'in Suriye'yi ziyaret ederek Beşar Esad ile görüşme talebinin Şam yönetimi tarafından kabul edildiğini duyurdu.

Yayınlanma:
Esad, Özgür Özel’in ziyaretine olumlu yanıt verdi

CHP'li Burhanettin Bulut: CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Şam Ziyareti İçin Olumlu Yanıt Aldık

CHP'li Burhanettin Bulut, Halk TV'de Gözde Şeker'in sunduğu Yeni Bir Sabah programında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Suriye ziyaretine ilişkin ilk kez konuştu. Bulut, AKP iktidarının yarattığı Suriyeli sığınmacı krizi ve Süleyman Şah Türbesi'ni hatırlatarak, Özel'in çözüm için ülkeye gideceğini belirtti.

Bulut, Şam yönetimi ile temasa geçtiklerini ve ziyarete ilişkin olumlu yanıt aldıklarını açıkladı. Görüşme niyetine ilişkin bu konuların çözümü, niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede ve hangi tarihte görüşme yapılacağı konuşulacak. Şam'dan olumlu cevap geldi. dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Erdoğan ile Esad arasında arabulucu olabileceğini ifade ettiğini hatırlatan Bulut, Önce Esad Türkiye ile masaya oturmaya ikna edilmeli. Ben Esad'ı masaya oturmaya ikna edebilirim. Yeter ki Erdoğan'ın böyle bir niyeti olsun. Bu mesele Türkiye'nin en yakıcı sorunu, sığınmacı sorununu bizim öncelikli meselemiz. şeklinde konuştu.

Haber Merkezi