Erdoğan: Suriye Devlet Başkanı yakında Türkiye'ye resmen davet edilecek

Erdoğan, Almanya dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, en önemli mesajının Suriye Devlet Başkanı Esad'a en kısa sürede davet gönderileceği olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Erdoğan: Suriye Devlet Başkanı yakında Türkiye'ye resmen davet edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad'a Davet En Kısa Zamanda Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere Türkiye'nin Suriye ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, daha önce bir Cuma çıkışında Esad'a yapacağı bir daveti açıklamıştı. Almanya dönüşünde gazetecilere konuyla ilgili daha detaylı bilgi veren Erdoğan, Esad'a davetin en kısa zamanda yapılacağını belirtti. Eskiden iyi ilişkilerimiz vardı, şimdi neden olmasın diyen Erdoğan, Muhakkak ortada bir mikser var. Yani bu tür olaylarda siyasi müdahalenin olduğunu bilmekteyiz. Ancak Türkiye, güçlü bir devlet olarak gereken cevabı vermekten çekinmeyecektir. PKK, PYD, KCK ve FETÖ gibi örgütleri nasıl çökerttiysek, aynı şekilde bu durumu da aşacağız. Ancak iç siyasetteki kışkırtıcılıklara dikkat edilmeli dedi.

Erdoğan, Türkiye'de bulunan 3 milyonu aşkın Suriyeli mülteciye de değindi ve Esad'ın Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için adım atması halinde Türkiye'nin de olumlu yaklaşacağını belirtti. Biz dün Esad ile dosttuk, ailece görüşüyorduk. Davetimizi yapacağız ve umarım Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişteki gibi yeniden güçlendiririz diyen Erdoğan, Putin ve Irak Başbakanı'nın da bu konuda olumlu yaklaşımları olduğunu ifade etti. Her yerde arabuluculuk yapmaktan bahsediyoruz, sınırlarımızdaki komşumuzla neden olmasın? sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Kaynak: Haber Merkezi