Deva Partisi Rızvanoğlu'ndan Orhaniye Kışlası'nın İmara Açılmasına Tepki: Ecdat Yadigarını Yok Ediyorlar

DEVA Partili Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Orhaniye Kışlası'nın imara açılmasına karşı çıkarak Ecdat yadigarını yok edenler resmen ecdat demeye utanmıyorlar şeklinde tepki gösterdi.

Yayınlanma:
Deva Partisi Rızvanoğlu'ndan Orhaniye Kışlası'nın İmara Açılmasına Tepki: Ecdat Yadigarını Yok Ediyorlar

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Orhaniye Kışlası'nda İmara Açılmasına Tepki Gösterdi

Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Orhaniye Kışlası'nın bulunduğu alanda yapılan imar planlarını eleştirerek, yeşil alan olan arazinin imara açılmasına tepki gösterdi. Rızvanoğlu, bu kararın şehre ihanet olduğunu belirtti.

Rızvanoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

İktidarın askeri alanları yeşil alandan çıkararak imara açmasına tepki gösteren Rızvanoğlu, 'Orhaniye Kışlası, İstanbul Beşiktaş'ta önemli bir yeşil alan. İktidar o dönem arazilerin yeşil alan olarak kalacağını söylemişti. Ancak maalesef bu alanlar iktidarın rant kıskacına girmiş durumda. 2. Abdülhamid tarafından yaptırılan bu alan, şimdi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı eliyle imara açılmış durumda. İktidarın sözlerine rağmen yeşil kalacağı söylenen bu alanlar betonlaşma tehlikesi ile karşı karşıya.'

Rızvanoğlu, Orhaniye Kışlası'nın stratejik önemine de vurgu yaparak, Bu bölge deprem riski taşıyan bir alanda bulunuyor. İktidarın burayı betonlaştırarak nüfus yoğunluğunu artırması, şehre ve insanlara ihanettir. Ayrıca bu bölgenin altında önemli su yolları geçiyor. İstanbul'un su sorunları da göz ardı edilmemeli. İktidarın sadece rantı değil, 16 milyon İstanbullunun geleceğini düşünmesi gerekmektedir. dedi.

Haber Merkezi