Dervişoğlu, Merih Demiral'ı 'Bozkurt' Sembolü İle Övdü: Türklüğün Simgesi, Alnından Öpüyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, futbolcu Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapmasını Türklüğün sembolü olarak değerlendirerek destekledi. Dervişoğlu, Onu da ayrıca alnından öpüyorum dedi.

Yayınlanma:
Dervişoğlu, Merih Demiral'ı 'Bozkurt' Sembolü İle Övdü: Türklüğün Simgesi, Alnından Öpüyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: Bozkurt İşareti ve Mücadele Çağrısı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada futbolcu Merih Demiral'ın Türkiye-Hollanda maçında yaptığı 'bozkurt' işaretine değinerek başladı. Dervişoğlu, Futbolcumuz Merih Demiral, mutluluğunu tribünlerdeki ve ekranları başındaki aziz milletimizle Türklüğün sembolü olan 'bozkurt' yaparak paylaşmıştır. Onu sadece 'bozkurt' selamı yaptığı için değil, işini layıkıyla yaptığı, 'Türk, Öğün, Çalış, Güven' sözlerinin timsali olduğu için alnından öpüyorum dedi.

Devamında Sinan Ateş cinayetine ve kadın cinayetlerine değinen Dervişoğlu, adaletin önemine vurgu yaptı. Kadın cinayetlerine dikkat çeken Dervişoğlu, Ülkemizde gün geçmiyor ki bir kadın cinayeti işlenmesin. Son 7 ayda 218 kadın cinayeti işlendi. Şiddetten kaçan birçok kadın, çantasındaki koruma kararı ile can verdi. Artık yeter. Gelin kadın cinayetlerini sonlandırmak için el birliği ile çalışalım ifadelerini kullandı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin de konuşan Dervişoğlu, Müfredat yıkımından sonra şimdi de yeni hedef, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerimizdir. Bu taslak, meslek kanunu değil, Öğretmenlere Mobbing Kanunu'dur. Maaşlar ise zaten yerlerde sürünmektedir şeklinde eleştirilerde bulundu.

Emekli maaşları konusunda da sert eleştirilerde bulunan Dervişoğlu, AKP iktidarını emeklilere karşı aldığı politikalar nedeniyle sert sözlerle eleştirdi. AKP demek aldatmaca demektir, vatandaşa tuzak kurmak demektir diyen Dervişoğlu, emeklilerin yaşadığı mağduriyetleri dile getirdi.

Haber Merkezi