Dem Parti, Meclis'te Sırrı Süreyya Önder İçin Taziyeleri Kabul Etti

DEM Parti Eş Genel Başkanları Bakırhan ve Hatimoğulları, vefat eden TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder için Meclis'te taziyeleri kabul etti. Hatimoğulları, Önder'in hatırasını yaşatacaklarını ve barışı inşa edeceklerini belirtti. AKP Grup Başkanı Güler, Önder ile yaşadığı bir anısını paylaştı. Siyasi parti temsilcileri de Önder'i anarak taziye dileklerini iletti.

Yayınlanma:
Dem Parti, Meclis'te Sırrı Süreyya Önder İçin Taziyeleri Kabul Etti

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, kalp rahatsızlığı sonucu vefat eden TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için Meclis'te taziye kabul etti. Hatimoğulları, Önder'in anısını yaşatacaklarını ve ülkede barışı inşa edeceklerini vurgulayarak, "Bu da sevgili Sırrı Süreyya Önder'e sözümüz olsun" dedi.

TBMM'DE TAZİYE ZİYARETLERİ

Meclis Tören Salonu'nda DEM Parti heyetine taziye dileklerini ileten siyasi parti temsilcileri, konuşmalarında Sırrı Süreyya Önder'i andılar.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez için yapılan taziye ziyaretinde Önder ile yaşadığı bir anıyı paylaştı. Güler, okuduğu Saff Suresi'nin anlamını öğrenen Önder'in kendisine "Çok güzel bir sure okumuşsun. Bir şey olursa bana oku" dediğini aktardı. Güler, Önder için Saff Suresi'nden ayetler okuyarak dua etti ve "Ey iman edenler! Niçin yapmayacağınız şeyleri söylüyorsunuz?" ayetine dikkat çekti.

AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, Önder'in dolu dolu bir hayat yaşadığını belirterek, "Başka hayatları yaşatmak için çok attı kalbi de kendisini de biraz daha uzun yaşatabilseydi" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Önder'in ülkesi, halkı ve Türkiye için doğru bildiği işleri yapmaya çalıştığını ifade etti. Davutoğlu, "Belki de Sırrı Süreyya Bey'in uzun süren rahatsızlığı, toplumun bazı şeyleri düşünmesine, birbirine mesafeli duran insanların yaklaşmasına vesile oldu" dedi. Ayrıca, TBMM çatısı altında hizmet etmiş siyasilerin örneklerinde olduğu gibi Önder'in siyasi ve insani mirasına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı ve yaklaşan Anneler Günü'nün Önder'in annesine atfedilmesini önerdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Önder'in farklı insanları bir araya getirme gayretinin milletvekillerine emanet olduğunu belirterek, "Yarım kalan işleri vardı. O yarım kalan işlerin tamamlanması için de bizlerin gayret göstermesi gerekiyor" dedi.

DEM PARTİ'DEN VURGU

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, siyasi parti temsilcilerine teşekkür ederek, Önder'in hayalini kurduğu toplumsal barışın nasıl tesis edilebileceğini gösterdiğini söyledi. Önder'in bir Türk olarak Kürt halkıyla dayanıştığını ve bir yerde haksızlık varsa Türk'ün de mutlu olamayacağına inandığını belirtti. Hatimoğulları, "Biz onun hatırasını mutlaka yaşatacağız ve bu ülkede barışı hep beraber inşa edeceğiz. Bu da sevgili Sırrı Süreyya Önder'e sözümüz olsun" dedi.

Hatimoğulları, Önder'in Türkiye'de bütün farklılıkları bir araya getirmeyi başardığını ve onun şahsında toplumsal barışın öneminin bir kez daha anımsandığını ifade etti. "En büyük temennimiz; sevgili Sırrı Süreyya Önder'in gece gündüz emek verdiği barışın bu topraklarda tesis edilmesini sağlamak" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Önder'in Türkiye için önemli bir kayıp olduğunu belirterek, "Barışa adanmış bir yaşam. Toplumsal barışımızı inşa etmek üzere özverilerle dolu bir siyasal mücadeleden gelen biri" dedi. Önder'in demokratik kişiliğinden ödün vermediğini ve Meclis Başkanvekilliği görevini adaletli bir şekilde yürüttüğünü dile getirdi.

Sırrı Süreyya Önder'in kardeşi Ali Fuat Önder, taziye dileklerini ileten milletvekillerine teşekkür etti. Milletvekillerinin "Beynelmilel" filmiyle ilgili sorusuna, "Kendi hikayesi ama şöyle; o dönem kendi ilimizde yaşanmış gerçek bir öykü. Tabii ki daha boyutluydu ama senaryo anlamında, perdeye uyarlanmış halinde o kadar" yanıtını verdi.

Meclis Tören Salonu'nun girişinde Önder'in kırmızı karanfillerle süslenmiş, üzerinde doğum ve ölüm tarihi yerine sonsuzluk işareti bulunan bir fotoğrafı yerleştirildi. Ayrıca bir taziye defteri de salonun girişinde yer aldı.

Taziyeye, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TBMM Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Celal Adan ve Gülizar Biçer Karaca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, siyasi partilerin grup başkanvekilleri, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve çeşitli partilerden milletvekilleri katıldı.

Haber Merkezi