Çorlu tren faciasının üstünden altı yıl geçti: Adalet arayışı sürüyor

Çorlu Tren Kazası altı yıl önce gerçekleşti. Mısra Öz, adaletin henüz tam anlamıyla sağlanmadığını belirtti ve olayda sorumlulukları olan kişilerin yargılanmasını istedi.

Yayınlanma:
Çorlu tren faciasının üstünden altı yıl geçti: Adalet arayışı sürüyor

Çorlu Tren Kazası: Adalet Hala Yerini Bulamadı

Çorlu Tren Kazası'nın üzerinden altı yıl geçti. Mısra Öz, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Adalet ne yazık ki tam anlamı ile yerini bulamadı. Bugün İsa Apaydın, 25 kişinin ölümünden bir kez olsun sorgulanmazken, kurmuş olduğu şirket üzerinden 35 kamu ihalesi alıp, ihale rekortmeni olabiliyorsa bunu biraz sorgulamak gerekir. Biz davamızın ve bu olayın yaşanmasına sebep olan kararlara imza atan kişinin de yargı önünde hesap vermesini istiyoruz” dedi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de meydana gelen tren faciasında 7’si çocuk 25 kişi hayatını kaybetmiş, 300’den fazla kişi yaralanmıştı. Ailelerin adalet arayışı sonucunda yapılan duruşmalarda bazı sanıklara hapis cezası verilse de adaletin tam anlamıyla sağlanmadığı görülmektedir.

Ölenlerin yakınlarından biri olan Mısra Öz, yaşadığı acıyı ve adalet arayışını dile getirerek, “Çorlu tren katliamı davası, tüm açıklığı ile ortada olan bir davaydı. Ne yazık ki savcıların TCDD üst yönetimine ellerinin hiç uzatamadığı bir dosya olarak kaldı. Adalet ne yazık ki tam anlamı ile yerini bulamadı” dedi. Öz, Ulaştırma Bakanlığı’nın da sorumlulukları olduğunu ve bu konuda hesap sorulması gerektiğini vurguladı.

Çorlu Tren Katliamı'nda hayatını kaybeden 25 kişi için Uzunköprü ve Çorlu ilçelerinde anma etkinlikleri düzenleneceği belirtilmektedir. Ölenlerin hatırasını yaşatmak ve adaletin sağlanması için mücadele devam etmektedir.

Kaynak: ANKA