Chp'nin 'Kahramanlara Vefa Çalıştayı' sonuçlandı

CHP'nin düzenlediği 'Şehit Aileleri ve Gaziler- Kahramanlara Vefa Çalıştayı'nda, sorunlar tespit edildi ve çözüm önerileri sunuldu. Şimdi ise sonuç raporu açıklandı.

Yayınlanma:
Chp'nin 'Kahramanlara Vefa Çalıştayı' sonuçlandı

CHP, Şehit Aileleri ve Gazilere Destek Çalıştayı Düzenledi

12-13 Haziran tarihlerinde CHP, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı genel başkanları ile 95 şehit yakını ve gazinin katılımıyla 'Şehit Aileleri ve Gaziler-Kahramanlara Vefa Çalıştayı' düzenledi. Çalıştay sonuç raporunda, şehit ailelerinin ve gazilerin sorunlarına çözüm önerileri sunuldu. Raporda, aylıkların en az asgari ücret seviyesine çıkarılması, şehit yakınlarına ve gazilere özel ikramiyeler verilmesi, sağlık hizmetlerinde öncelik tanınması gibi konular ele alındı.

Parti yetkilileri, raporda yer alan önerilerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şehit ailelerine ve gazilere daha fazla destek sağlanması gerektiğini belirtti. Sağlık hizmetlerinden tutun da vergi muafiyetlerine kadar birçok konuda düzenlemelerin yapılması gerektiği ifade edildi.