CHP'li Tahtasız, Çorum İl Özel İdaresi'nin Personel Alımı Mülakatına Tepki Gösterdi

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum İl Özel İdaresi'nin 57 personel alımı için mülakat yapılmasına tepki gösterdi. Tahtasız, bin 837 kişinin başvurduğu bu sürecin adil ve şeffaf olması gerektiğini savundu.

Yayınlanma:
CHP'li Tahtasız, Çorum İl Özel İdaresi'nin Personel Alımı Mülakatına Tepki Gösterdi

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Personel Alımı Kararına Tepki Gösterdi

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum İl Özel İdaresi'nin bin 837 kişinin başvurduğu 57 personel alımı için mülakat yapılması kararına tepki gösterdi. Tahtasız, mülakatın torpile yol açabileceğini belirterek, personel alımının noter huzurunda kurayla yapılmasını istedi.

Tahtasız, mülakat sürecinin adil olmadığını vurgulayarak, “Siz ne kadar biz mülakatta ayırım yapmadık deseniz de maalesef mülakat kesinlikle torpildir ve biz torpile karşıyız” dedi. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı'nın torpilli işe alımı eleştirdiği sözlerine atıfta bulunarak, torpille işe girmenin vebal olduğunu belirtti.

Noter huzurunda yapılacak kura ile işe alımın daha adil bir yöntem olacağını savunan Tahtasız, devlet tarafından verilen belgelere güvenilmesi gerektiğini ifade etti. Liyakatli ve yeterli adayların kura ile belirlenmesi gerektiğini dile getiren Tahtasız, Çorum halkının ve emekçilerin hakkının korunmasını istedi.