CHP'li Kılıç, Yılmaz Tunç'a Tayfun Kahraman çağrısında bulundu

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Gezi Davası'ndan hükümlü olan MS hastası Tayfun Kahraman için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a çağrıda bulundu. Kılıç, Tayfun Kahraman'ın tedavi görmesi için hastane raporunun gerektiği şekilde yerine getirilmesini istedi.

Yayınlanma:
CHP'li Kılıç, Yılmaz Tunç'a Tayfun Kahraman çağrısında bulundu

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'tan Adalet Bakanı'na Ağır Eleştiri

Gezi Davası'ndan hükümlü MS hastası Tayfun Kahraman için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a seslenen CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, cezaevlerinin intikam aracı olarak kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Kahraman'ın tedavisi için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin verdiği raporun uygulanmaması üzerine endişelerini dile getiren Kılıç, Bakanlığın sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Kahraman'ın MS hastalığı nedeniyle cezaevinde gerçekleşen hastane sevkine jandarma kontrolünde elleri kelepçeli bir şekilde getirilip götürülmesine tepki gösteren Kılıç, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin egzersiz ve hareketin hastalığın tedavisinde önemli olduğunu belirttiği raporun cezaevi tarafından işleme alınmamasının hastalığın ilerlemesine neden olduğunu dile getirdi. Kılıç, Adalet Bakanı Tunç'a sorular yönelterek Kahraman'ın tedavisinin acil bir şekilde sağlanmasını talep etti.

Kahraman'ın sağlık durumu ve cezaevi koşulları hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı soru önergesiyle Adalet Bakanı Tunç'un yanıtlaması istenen sorular arasında, hastaneden alınan raporun gereklerinin yerine getirilip getirilmeyeceği de bulunuyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Kılıç'ın sorularını yanıtlaması beklenirken, Tayfun Kahraman'ın tedavi sürecinin acilen düzeltilmesi ve hastane raporunun gereği yerine getirilmesi için çağrılar devam ediyor.