Chp'li Karasu, Ptt'ye tepki gösterdi

PTT son üç yılda 353 şubesini kapattı, ancak üst yöneticiler servet garantili iş sözleşmeleri yapıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, İktidar tasarruf diyor ama bu tasarruf PTT'nin üst yönetimine uğramıyor dedi.

Yayınlanma:
Chp'li Karasu, Ptt'ye tepki gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu'dan PTT ile İlgili Eleştiriler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Türkiye’nin ilk “yerli ve milli” haberleşme uydusunun uzaya gönderilmesinin olumlu bir adım olduğunu belirtirken, PTT'nin sorunlarına da dikkat çekti. Karasu, PTT'nin zarar ettiğini ve çalışma barışının bozulduğunu vurgulayarak, kurumun üst yönetiminde tasarruf tedbirlerinin uygulanmadığını ifade etti.

Karasu, PTT'nin AKP iktidarları döneminde kamuya zarar verdiğini ve usulsüzlük iddialarının arttığını belirtirken, kurumun gerçek zararının 3 milyar 478 milyon lira olduğunu açıkladı. Aynı zamanda PTT'nin çalışanları arasında ayrımcılığın ve sürgünlerin yaşandığını dile getirdi.

PTT'nin üst yönetimindeki yöneticilerin servet garantili iş sözleşmeleri yaptığını ve tasarruf tedbirlerinin bu kesime ulaşmadığını belirten Karasu, kurumun PTT PAL gibi projelerde borçlandığını ve kayıp altın dosyalarının da gizlendiğini söyledi. Ayrıca son üç yılda 355 PTT şubesinin kapatıldığını ve köylerde telefon ve internet hizmetlerinin yetersizliğine dikkat çekti.

PTT'deki yolsuzlukların ve liyakatsiz yöneticilerin kurumun itibarını zedelediğini vurgulayan Karasu, iktidara seslenerek PTT'nin sorunlarının çözümüne yönelik adımlar atılması gerektiğini belirtti.