Chp'li Karabat'tan thy'ye tepik

CHP'li Karabat, THY'nin yüzde 100 iştirakle kurduğu 'THY Yatırım Yönetim AŞ' için tepki gösterdi. Karabat, AKP'li yöneticilerin istihdam edildiği rant şirketine dönüşen THY'nin başına buyruk hareket edemeyeceğini belirtti.

Yayınlanma:
Chp'li Karabat'tan thy'ye tepik

CHP'li Özgür Karabat'tan THY'nin Yatırım Şirketi Kurma Kararına Tepki

CHP'li Özgür Karabat, Türk Hava Yolları'nın (THY) yüzde 100 iştirakle THY Yatırım Yönetim AŞ kurma kararına tepki gösterdi. Karabat, THY yönetiminin ayrıntılı açıklama yapması gerektiğini belirterek, THY ve Anadolu Jet'in sorunları ortada iken, bir yatırım şirketine odaklanmanın doğru olup olmadığını sorguladı.

THY'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, THY Yatırım Yönetim A.Ş. şirketinin kurulmasına karar verildi ve bu şirket çeşitli yatırım projelerini yönetmek amacıyla kurulacak. Ancak Karabat, THY'nin bu kararını eleştirerek, şirketin gerçekte AKP'li isimlerin istihdam edildiği bir rant şirketine dönüştüğünü iddia etti.

Özellikle Anadolu Jet'in kapatılması ve yerine kurulan AJet'in yaşadığı skandallara dikkat çeken Karabat, THY'nin uçak bilet fiyatlarını da eleştirdi. Ayrıca, THY'nin hangi sektörlere yatırım yapacağı ve bu yatırımlar için hangi planlar yaptığı konusunda ayrıntılı açıklama yapması gerektiğini belirtti.

Karabat, THY'nin ayrıntılı bir açıklama yapmadığı takdirde başına buyruk hareket etmenin doğru olmadığını vurgulayarak, şirketin özel şirket gibi davrandığını ancak gerçekte AKP'lilere ayrıcalıklı iş imkanları sağladığını savundu.