Chp'li Bulut'tan '1 Milyon Dolar' İddiasına İlişkin Açıklama: Gerçekler Ortaya Çıkınca Hukukun Önünde Hesap Verecekler
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, iş insanı Aziz İhsan Aktaş'ın 1 milyon dolar rüşvet iddiasını kesin bir dille yalanladı. İddiaların İBB'ye yönelik soruşturmanın dayanağı olarak gösterildiği belirtilirken, Bulut, "İftirayı atanlar hukukun önünde hesap verecek" açıklamasında bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, iş insanı Aziz İhsan Aktaş'ın kendisi hakkında ortaya attığı 1 milyon dolar rüşvet iddiasına sert bir şekilde yanıt verdi. Bulut, söz konusu iddiaların tamamen iftira olduğunu belirterek, "Bu çamuru bana bulaştıramayacaklar. Gerçekler ortaya çıktığında hukukun önünde hesap verecekler" ifadelerini kullandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "suç örgütü lideri" olarak tanımlanan Aziz İhsan Aktaş'ın, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak verdiği ek ifadeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik operasyonların dayanaklarından biri olarak gösteriliyor.
İBB'ye yönelik başlatılan "yolsuzluk" soruşturmasında ifade veren Aktaş, Burhanettin Bulut'a 1 milyon dolar verdiğini iddia etti. Bulut ise bu iddiaları kesin bir dille yalanlayarak, hukuki süreç başlatacağını duyurdu.
BULUT'TAN SERT TEPKİ
Burhanettin Bulut'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Hakkımda son günlerde bazı basın organlarında ve sosyal medyada kasıtlı olarak yayılan 'Bir müteahhitten 1 milyon dolar, aday belirleme sürecinde bir adaydan 3.5 milyon dolar aldığı', seçim sonrası 'Ankara ve Dikili’de villa, Adana’da ise 40 milyon TL’lik iş yeri satın aldığı' yönündeki iddialar tamamen yalan, iftira ve alçakça bir karalama kampanyasının parçasıdır."
HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK
Bulut, söz konusu suçlamaların şahsını ve partisini yıpratma amacı taşıdığını vurgulayarak, "Bu çirkin yalanları ortaya atanlar ve yayanlar, bu karalama kampanyasına katılanlar hakkında derhal hukuki süreç başlatılacaktır" dedi.
Açıklamasının devamında Bulut, "Siyasi çıkar uğruna itibar suikastı düzenleyen hiçbir karanlık odakla mücadeleden geri durmayacağımı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkın çıkarlarını savunmaya devam edeceğimi herkes bilmelidir" ifadelerini kullandı.
Bulut, sözlerini "İftirayı atanlar, bu çamuru bana bulaştıramayacak; gerçekler ortaya çıkınca hukukun önünde hesap vereceklerdir" diyerek sonlandırdı.
Haber Merkezi