CHP Grubu, RTÜK binası önünde medya özgürlüğü vurgusu yaptı
CHP Grubu RTÜK binası önünde toplandı ve televizyon kanalına verilen cezaları protesto etti. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, RTÜK'ün muhalif kanalları cezalandırmasını eleştirdi. Protesto, RTÜK'ün uygulamalarına tepki gösteren bir mesajı içeriyor.
CHP Grubu RTÜK binası önünde toplandı. Grup, televizyon kanalına verilen cezaları protesto etmek için basın açıklaması gerçekleştiriyor.
Grup adına konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Bugün burada RTÜK'ün alışkanlık haline getirdiği uygulamalarından biri için, kara bir gün için buradayız" ifadelerini kullandı.
Cezaları açıklayan Başarır şöyle devam etti:
"Bu kanalları muhalif kanal olarak gördüğü için cezalandırıyor. Aslında yanlış. Gerçek haber yapıyorlar, tarafsız haber yapıyorlar. Ben Beyaz TV'ye, CNN Türk'e çıkamıyorum ama bugün bir bakan Halk TV'ye çıkmak istese gelip çok rahat yayın yapabilir."
Murat Emir'in açıklamasından satır başları:
"İstiyorlar ki bütün medya penguen medyası olsun!"
Güncellenecek...
Haber Merkezi