Boğaziçi Üniversitesi'nde CHP'li vekillere engel

Boğaziçi Üniversitesi'nde CHP'li milletvekilleri güvenlikler tarafından engellendi ve bu durum gerilime sebep oldu. Vekiller, tüm engellemelere rağmen üniversiteye girmeyi başardı.

Yayınlanma:
Boğaziçi Üniversitesi'nde CHP'li vekillere engel

CHP Milletvekilleri, Boğaziçi Üniversitesi'ne Alınmadı

Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın da bulunduğu milletvekilleri, rektör Naci İnci'nin talimatıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmadı. Bu durum güvenlik ve vekiller arasında gerilime yol açtı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, üniversiteye girişte engellenmeleri sonrasında şunları söyledi: Kanunsuz uygulamaları görüşmek, öğrencilerle konuşmak, akademisyenlere destek için geldik. Biz Türkiye'deki cezaevindeki dışındaki her yere gireriz. Rektörün beni buraya sokmama yetkisi yok. Rektör benim denetimime tabi, milletvekiliyim ben.

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın da tepki göstererek, Ben milletvekili olarak denetim görevi için geliyorum buraya. Cezaevi dışındaki her kuruma girebiliriz. Daha dün ODTÜ'ye gittik orada neden bir şey olmadı? Orada başka burada başka olur mu? Rektör neden rahatsız oluyor? şeklinde konuştu.

CHP heyeti, rektörün talimatını uyguladıklarını savunan güvenlik görevlileri tarafından engellenmelerine rağmen içeri girmeyi başardı. Ardından CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de heyete katıldı.

Kampüse giren vekillerin önünü çevik kuvvet polisleri kesti ve yürüyüşlerini engelledi. Suat Özçağdaş, içerde yaptığı konuşmada, Milletvekilleri hastanelere, okullara tüm kamu kurumlarına girerler yetkililerle konuşurlar. Çok barışçıl bir şekilde geldik. Bizi durdurmaya çalışan arkadaşlara yasal bir sorun yaşamamaları için onları bilgilendirdik. Eğer bu kanunsuz işleminiz milletvekillerinin dokunulmazlıklarına rağmen engelleme sürerse Boğaziçi Üniversitesi bu andan itibaren herkesin toplanma yeri olur. Bu kanunsuz bir iştir, bu kanunsuzluğu durdurun. Bizi bu genç polislerle karşı karşıya getirmeyin. dedi.

Haber Merkezi