Antalya'daki orman yangını kontrol altına alındı

Antalya'nın Aksu ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde çalılık alanda başlayan yangın kısa sürede ormana sıçradı. Olay yerine 3 helikopter, 2 uçak, 11 arazöz, 3 su altı iklim aracı ve çok sayıda orman işçisi sevk edilerek yangına müdahale edildi.

Yayınlanma:
Antalya'daki orman yangını kontrol altına alındı

Antalya'nın Aksu ilçesinde Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Antalya'nın Aksu ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde saat 13.00 sıralarında çalılık alanda başlayan yangın kısa sürede ormana yayıldı. Mahalle sakinleri ve ekipler alevlerle mücadele ederken, 112 Acil Çağrı Merkezi'nden de destek istendi. Yangın, itfaiye, polis ve orman ekipleri tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldı. Olaya 3 helikopter, 2 uçak, 11 arazöz, 3 su altı iklim aracı, 2 ilk müdahale aracı ve birçok orman işçisi müdahale etti.

Rüzgarın etkisiyle yayılan alevler, Macun Mahallesi'ndeki makilik alana ve ormana sıçradı. Mahalle sakinleri, traktörlerinin arka kısmına bağladıkları ilaçlama motorları ve kovalar kullanarak yangına müdahale etmeye çalıştı. Yangında depo olarak kullanılan bir ürün ile bir otomobil ve bazı tarım makineleri zarar gördü. Bazı seraların plastik örtüleri eridi ve hasar aldı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu yangın kontrol altına alındı.

Bölgedeki gelişmeler yakından takip edilmektedir.