Akp'li Osman Gökçek'ten Mansur Yavaş Hakkında Suç Duyurusu
AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve bazı yetkililer hakkında "örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet" suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Gökçek, Yavaş'ın 400 milyon TL'lik ihalede fahiş fiyatla karton bardak alımı yaptığını iddia etti ve belgeleri savcılığa teslim ettiğini belirtti.
AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve bazı belediye yetkilileri hakkında ciddi suçlamalarda bulunarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Gökçek, Yavaş ve diğer yetkililerin "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak," "ihaleye fesat karıştırmak" ve "rüşvet" suçlarını işlediğini iddia etti.
Gökçek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu suç duyurusu dilekçesinin ardından adliye önünde basın mensuplarına bir açıklama yaptı.
Gökçek, Mansur Yavaş'ın güncel değeri 400 milyon lira olan bir ihalede 140 milyon adet karton bardak aldığını öne sürdü ve bu iddiayı destekleyen belgeleri adli makamlara teslim ettiğini belirtti.
ABB'de benzer yolsuzluk iddialarının bulunduğunu savunan Gökçek, "Bundan önceki süreçte ABB, 140 milyon bardağın yanı sıra, taziyelerde kullanılmak üzere 5 milyon, çorba dağıtımında kullanılmak üzere 10 milyon ve ofislerde kullanılmak üzere 12 milyon adet daha bardak aldı," dedi. Gökçek, belediye yetkililerinin bu bardakları muhtarlıklara dağıttıklarını iddia etmelerine karşılık, bu dağıtımın yapıldığına dair kanıt talep etti. "Muhtarlıklara dağıttılarsa mutlaka 140 milyon bardağın, 600 ton çöp torbasının ve 2 bin 500 daksilin depolara teslim edildiğine dair görüntülerin olması lazım. İrsaliyelerde araç plakalarının yazılması lazım," şeklinde konuştu. Söz konusu malzemelerin 100 tırın üzerinde bir yük oluşturduğunu, ancak ABB'nin bu miktarın sadece 5 tır olduğunu iddia ettiğini belirten Gökçek, bu durumun aksini ispatlayacağını söyledi.
GÖKÇEK'İN SUÇ DUYURUSU DETAYLARI
Başsavcılığa sunulan şikayet dilekçesinde, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Mezarlıklar Daire Başkanı Köksal Bozan'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak," "ihaleye fesat karıştırmak," "görevi kötüye kullanma" ve "rüşvet" suçlarından soruşturulması ve cezalandırılması talep edildi.
İDDİALAR VE BEKLENTİLER
Osman Gökçek'in iddiaları ve suç duyurusu, Ankara siyasetinde yeni bir tartışma başlattı. Gökçek, iddialarını desteklemek amacıyla somut kanıtlar sunacağını ve sürecin takipçisi olacağını vurguladı.
Haber Merkezi