AKP, Cengiz ve Kolin Şirketlerinin Dolar Cinsinden Borçları TL'ye Çevrildi ve Altı Taksitte Ödenmesi Kararlaştırıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AKP'nin Cengiz-Kolin'e ait Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin devlete olan ABD doları özelleştirme borçlarını TL'ye çevirip 6 taksit halinde ödeme kararı aldığını açıkladı.

Yayınlanma:
AKP, Cengiz ve Kolin Şirketlerinin Dolar Cinsinden Borçları TL'ye Çevrildi ve Altı Taksitte Ödenmesi Kararlaştırıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AKP'nin Cengiz-Kolin’e ait Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin Devlete Olan Borçlarını TL'ye Çevirdiğini İddia Ediyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AKP'nin Cengiz-Kolin’e ait Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin devlete olan ABD doları özelleştirme borçlarını TL’ye çevirip 6 taksit yaptığını iddia etti. Yavuzyılmaz, belgelerde dönemin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in imzasının bulunduğunu belirtti.

Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 3493 sayılı ÖİB resmi yazısı ve Özelleştirme Ek Sözleşmesi'ni paylaşarak, AK Parti'nin Cengiz-Kolin’e ait Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin devlete olan ABD Doları cinsinden özelleştirme borçlarını TL’ye çevirip 6 taksit yaptığını tespit ettiklerini belirtti.

İddialara göre, bu işlem sonucunda devletin zararı 38.067.802 dolar olarak belirlendi. Belgelerde dönemin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in imzasının olduğu görülüyor.

Yavuzyılmaz'a göre, 2017’de imzalanan ek sözleşmeye göre, Cengiz-Kolin’e ait Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin özelleştirme borçlarının 6 taksitte ödenmesi kararlaştırılmıştı. İlk taksit 2017 yılında başlamış ve son taksit Mayıs 2022 tarihine kadar devam edecek.

Haber Merkezi