Realme C63, iPhone 15 Pro'yu Andıran Tasarımıyla Tanıtıldı

Realme'nin yeni modeli Realme C63, iPhone 15 Pro'ya benzer bir tasarıma sahip olup uygun bir fiyatla tüketicilerle buluşuyor. İşte Realme C63'ün özellikleri ve fiyatı...

Yayınlanma:
Realme C63, iPhone 15 Pro'yu Andıran Tasarımıyla Tanıtıldı

Realme C63: Bütçe Dostu Telefonun İncelemesi

Ucuz telefon arayanlar için Realme’den ilgi çekici bir seçenek geldi. Realme C65 modeli bütçe dostu fiyatı ve fiyatına göre iddialı yapısıyla karşımıza çıktı. İlk olarak Endonezya pazarında satışa çıkan, sonrasında ise diğer ülkelerde raflara gelecek cihaz, muhtemelen ilerleyen haftalarda Türkiye pazarında da raflarda boy göstermeye başlayacak.

Elbette ki Realme C63’ün tek öne çıkan noktası uygun fiyatı değil. Bunun yanı sıra model, iPhone 15 Pro cihazına oldukça benzer bir tasarımla dikkat uyandırıyor. Fakat elbette ki donanım tarafında cihazın iPhone 15 Pro’nun oldukça gerisinde kaldığını, “Premium” segment yerine giriş seviyesi telefon pazarına hitap ettiğini belirtmekte yarar var. İşte cihazla ilgili merak edilen tüm ayrıntılar…

6,74 inçlik LCD ekranla karşımıza çıkan yeni Realme telefonu HD+ çözünürlük kalitesi ve 90 Hz’lik ideal bir yenileme hızı getiriyor. Ön tarafta su damlası çentikli bir tasarımla donatılan cihaz, fiyatına kıyasla başarılı bir görüntüleme deneyimine kapı aralıyor.

Arka tarafta çift kamera setine ev sahipliği yapan Realme C63, 50 MP ana kamerasıyla fiyatının hakkını veren bir mobil fotoğrafçılık performansı sunuyor. Buna ek olarak arkada derinlik algılama için işlev gören yardımcı bir lens daha yer alıyor. Telefonun ön kısmında ise 8 MP’lik bir kamera bulunuyor.

Unisoc T612 yonga setinden güç alan yeni Realme cihazı 8 GB RAM sunuyor. Bununla birlikte cihazda 8 GB’lık sanal RAM desteği de bulunuyor. 256 GB dahili depolama alanına sahip olan model, hafıza konusunda sınır yaşamak istemeyen kullanıcılar için microSD kart girişine de yer veriyor.

Realme C63 yapay zeka yetenekleri ile de öne çıkıyor. Cihazda yer alan entegre AI desteği sayesinde telefona dokunmadan çağrıları yanıtlamak, meşgule atmak ya da sessize almak mümkün kılınıyor. Buna ek olarak yine aynı şekilde cihazla fiziksel olarak temas etmeden çalan müziği kontrol etmenize de izin veriliyor.

45 watt hızlı şarj desteğine ev sahipliği yapan Realme modelinde 5.000 mAh kullanıcı dostu pil kapasitesi taşınıyor. Android 14 işletim sistemini temel alan Realme UI arayüzüyle hizmet veren modelde 4G, NFC, USB-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 ve 3,5 mm kulaklık girişi destekleri karşımıza çıkıyor.

Realme’nin yeni telefonu 1.999.000 IDR karşılığında satışa çıkıyor. Bu rakamlar güncel kur oranına göre vergiler hariç yaklaşık 4 bin TL’ye tekabül ediyor.