iPhone 5s için Veda Zamanı: Destek Resmen Son Buluyor

Apple'ın etkileyici tasarımı ve güçlü performansıyla dikkat çeken iPhone 5S modeli, şimdi vintage ürün listesine eklendi.

Yayınlanma:
iPhone 5s için Veda Zamanı: Destek Resmen Son Buluyor

iPhone 5S Artık Apple'ın Vintage Ürün Listesinde

iPhone 5S, artık Apple'ın resmi olarak vintage ürün kataloğuna dahil edildiği için yolun sonuna gelmiş durumda. Bu popüler Apple telefonu, bir döneme damgasını vurmuş olsa da artık Apple mağazalarında onarım için yedek parça bulmak ya da teknik destek almak mümkün olmayacak.

Apple ekosisteminde bir cihazın resmi satışları bittiğinde yedi yıl sonra vintage listesine alınacağını biliyoruz. 2013'te piyasaya çıkan iPhone 5S de artık bu listeye girdi. Telefon, cezbedici tasarımı ve o döneme göre etkileyici performansıyla dikkat çekiyordu.

iPhone 5S, ilk 64 bit mobil işlemci olan Apple A7 çipiyle piyasaya sürüldüğünde ön plana çıkmayı başarmıştı. Donanımıyla beklentileri karşılayan cihaz, aynı zamanda iddialı kamera yetenekleriyle de öne çıkıyordu.

İlk çıktığında iOS 7 işletim sistemiyle çalışan iPhone 5S, zamanla iOS 8, iOS 9, iOS 10, iOS 11 ve iOS 12 güncellemelerini almıştı. Ancak 2019'da güncelleme desteğini yitirdi. iOS 13 güncellemesini alamayan cihaz, rafa kaldırıldı.

iPhone 5S'in tasarımı hala birçok Apple hayranı tarafından çok şık bulunuyor. Apple CEO'su Tim Cook tarafından 20 Eylül 2013'te tanıtılan telefon, 2014'te iPhone 6'nın ardından amiral gemisi koltuğunu devretti. 2016'da ise iPhone SE modeli piyasaya sürülerek iPhone 5S üretimi sonlandırıldı.

Apple, sadece iPhone 5S'i değil, iPod Touch 6 modelini de vintage listesine eklediğini duyurdu. 4 inç ekrana sahip, 8 MP arka kamera ve Apple A8 çipi ile güçlenen iPod modeli için resmi destek sona erdi.