Elon Musk, Donald Trump'ın danışmanı olabilir

ABD Başkanı adayı Donald Trump, seçilirse Elon Musk'ı Beyaz Saray'da danışman olarak görevlendirebilir.

Yayınlanma:
Elon Musk, Donald Trump'ın danışmanı olabilir

ABD Başkan Adayı Donald Trump’ın, 5 Kasım’da düzenlenecek başkanlık seçimlerini kazanması durumunda Beyaz Saray’da danışmanlık rolü için Elon Musk’a düşündüğü ortaya çıktı.

Ortaya çıkan bilgilere göre, Trump ile Musk Mart ayından itibaren telefon görüşmeleri yapmış ve Trump’ın seçimi kazanması halinde Elon Musk’ın danışman olarak görev alabileceği belirtilmiş.

Wall Street Journal tarafından hazırlanan rapora göre, Joe Biden’dan önceki dönemde ABD Başkanı olarak dört yıl boyunca Beyaz Saray’da görev alan Donald Trump, seçimi kazanması halinde Elon Musk’ı da yanına almayı planlamaktadır.

Hazırlanan raporda, ikili arasında önceden bazı sorunlar yaşanmış olsa da, Donald Trump’ın Elon Musk gibi güçlü bağışçılara ihtiyacı olduğu ve Elon Musk’ın politika alanında söz sahibi olmak istediği belirtilmiştir. Bu karşılıklı faydanın Donald Trump ile Elon Musk’ı bir araya getirme olasılığını artırdığı vurgulanmıştır.

Paylaşılan bilgilere göre, geçen Mart ayında Musk ve Trump, milyarder iş insanı Nelson Peltz’in malikanesinde buluşmuşlardır. İkili, son zamanlarda Musk’ın üzerinde yoğunlaştığı göçmenlik konusunu ve diğer siyasi sorunları tartışmışlardır.

Özellikle Twitter’ı satın aldıktan sonra askıya alınan Donald Trump’ın hesabını tekrar açması, Elon Musk’ın Donald Trump’a karşı bir sempatisi olduğu izlenimi yaratmıştır. Daha sonra Musk’ın ABD Başkanı Joe Biden’a karşı sergilediği tavır, özellikle mülteci sorunu ve diğer sert eleştiriler nedeniyle, Elon Musk’ın bir Donald Trump destekçisi olduğu yönünde spekülasyonlara neden olmuştur.

Tüm bu olaylara rağmen Elon Musk, ABD başkanlık seçimleri için herhangi bir adaya bağış yapmayacağını açıklamıştır. Ancak WSJ raporuna göre Musk, doğrudan Trump’a bağış yapmasa da, Joe Biden’ı destekleyen önemli iş insanlarını destekten vazgeçirmek için toplantılar düzenleyecektir.

Just to be super clear, I am not donating money to either candidate for US President

Elon Musk’ın daha önce kısa bir süre için Donald Trump’ın başkanlığı döneminde danışmanlık yaptığını belirtmek gerekir. Ancak, Donald Trump’ın ABD’yi Paris İklim Anlaşması’ndan çekmesi üzerine Musk bu görevden ayrılmıştır.

Sonuç olarak, 5 Kasım 2024’te gerçekleşecek ABD Başkanlık Seçimleri’nde Elon Musk’ın Donald Trump’ın galibiyetine yardımı olması durumunda çok sayıda konuda faydalanabileceği belirtilmiştir. Öncelikle, Beyaz Saray Danışmanı olarak politik fikirlerini uygulama şansı bulacak ve aynı zamanda kendi şirketleri için hükümet politikalarından ve sözleşmelerinden yararlanabilecektir.