'The Crown' dizisinin oyuncusu, Haydn Gwynne hayatını kaybetti

'The Windsors' ve 'The Crown' dizilerinde oyunculuğu ile hayran bıraktıran Haydn Gwynne, bir süredir gördüğü kanser tedavisi devam ederken 66 yaşında hayatını kaybetti.

Yayınlanma:
'The Crown' dizisinin oyuncusu, Haydn Gwynne hayatını kaybetti

The Windsors ve The Crown gibi dizilerle tanınan 66 yaşındaki oyuncu Haydn Gwynne öldü.

Açıklamayı menajeri yaptı. Ünlü oyuncunun 1 ay önce kanser olduğu açıklanmıştı.

Channel 4'teki kraliyet parodisi The Windsors ile adından söz ettiren oyuncu daha sonra Netflix draması The Crown'da Leydi Susan Hussey'i canlandırmıştı. Tony ve Olivier ödüllerine adaylığı bulunan oyuncu, 1980'li yıllarda Drop the Dead Donkey ile çıkış yapmıştı. 1992'de BAFTA'ya aday gösterilmişti.

Helen Mirren'la birlikte The Audience filminde ve Billy Elliot the Musical'da da sahne alan oyuncu. En son Stephen Sondheim'in Old Friends'inde rol almayı planlıyordu. Ancak geçen ay kişisel nedenlerden dolayı yapımda rol almayacağını duyurmuştu. Daha sonradan da kanser olduğu açıklanmıştı.

haydn-gwynne.webp

Haydyn Gwynne kimdir?

Haydn Gwynne, 1 Ekim 1957'de Londra, İngiltere'de doğdu. Oxford Üniversitesi'nde İngilizce eğitimi aldıktan sonra oyunculuk kariyerine adım attı. 1983 yılında Royal Shakespeare Company'de sahne almaya başladı ve bu tiyatro kurumunda önemli roller üstlendi.

Televizyon kariyerine de 1980'lerin sonlarında başlayan Gwynne, "Merseybeat," "Peak Practice," "Midsomer Murders," "The Cazalets," ve "The Windsors" gibi televizyon dizilerinde rol aldı. Ancak onu en geniş kitlelere tanıtan rol, "Drop the Dead Donkey" adlı mizahi televizyon dizisindeki Anna "George" Lipton karakteriydi.

Gwynne aynı zamanda sinemada da göründü. "The Education of Rita" (1983), "Billy Elliot" (2000), "Mansfield Park" (1999) ve "These Foolish Things" (2005) gibi filmlerde rol aldı.

Haydn Gwynne, sahne performanslarıyla özellikle dikkat çekti. Londra'daki West End tiyatrolarında ve Broadway sahnelerinde birçok önemli rol üstlendi. Royal Shakespeare Company ile "King Lear," "Much Ado About Nothing," ve "The Comedy of Errors" gibi eserlerde sahne aldı. Ayrıca "The Threepenny Opera" ve "Zorro: The Musical" gibi müzikallerde de performans sergiledi.