Resul Dindar Demet Akalın İle Sahne Tartışmasının Ardından Konuştu! “İşte Sessizliğimi Bozuyorum”

Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali'nin 5. gününde sahne alan ünlü sanatçı Resul Dindar, Demet Akalın ile yaşadığı tartışma sonrasında sessizliğini bozarak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Festivalin sahne performansı sırasında yaşanan tartışma, izleyicilerin ve medyanın dikkatini çekmişti.

Yayınlanma:
Resul Dindar Demet Akalın İle Sahne Tartışmasının Ardından Konuştu! “İşte Sessizliğimi Bozuyorum”

Artvin'in Arhavi ilçesinde gerçekleşen 49. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali'nin beşinci gününde, ünlü sanatçılar Resul Dindar ve Demet Akalın sahne aldı. Festival kapsamındaki bu konserde yaşananlar ise dikkatleri üzerine çekti.

Aksilik Üzerine Aksilik!

Etkinliğin akşamında saat 20.30'da sahne alan Resul Dindar, programını uzattı ve bu durum Demet Akalın'ı öfkelendirdi. Kendisinin saat 22.30'da sahneye çıkması planlanan Akalın, Dindar'ın konserini bitirmemesi üzerine durumdan rahatsız oldu. Akalın, görevliler aracılığıyla Dindar'a bir mesaj göndererek yaşanan gecikmenin sona ermesini talep etti.

Demet Akalın ve Resul Dindar Arasında Sahne Gerilimi: 'Sen Beni Tanımıyorsun'

Sahne performansı sırasında görevli tarafından Demet Akalın'ın iletilen mesajı duyan Resul Dindar, öfkesini seyircilere yansıttı. Mikrofonu eline alan Dindar, seyircilere hitaben "Size çok güzel bir şey söyleyeceğim, ne kadar yakıştığına siz karar verin. Demet Akalın hanımefendi, sahneye 22.30'da çıkmak istiyormuş, eğer çıkmazsa gidecekmiş. Benim sahnemi erken bitirmemi istiyormuş. Yoksa gidecekmiş. Ben buranın çocuğuyum, ben Karadeniz müziğiyim. Sen beni tanımıyorsun, benim saatim 11.00..." şeklinde açıklamada bulundu. Bu sözlerin ardından Demet Akalın sahneye çıkarak, Resul Dindar ile tartışmaya girdi. Tartışmanın sonrasında Dindar, konserine birkaç şarkı daha söyleyerek devam etti ve sahneden indi. Hemen ardından Demet Akalın sahnesine başladı.

Yaşanan Tatsızlık İzleyicilere Yansıdı

Yaşanan olayın ardından sessizliğini bozan Resul Dindar, konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Ünlü sanatçı, yaşanan olayın detaylarını ve hissettiklerini aktardığı açıklamasında, "Bu yıl 49'uncusu düzenlenen Uluslararası Arhavi Kültür Sanat Festivali programında 13 Ağustos Pazar günü saat 20.30’da başlaması planlanan konserim, festival programının geç başlamasıyla 21.00’a alındı. Akıştaki aksaklıklardan dolayı da 21.20’de sahneye çıkabildim ve durum Demet Akalın'ın ekibiyle paylaşıldı. Sahne başlangıç saatimizin organizasyonel sebeplerden sarktığı ve bu sebeple geç başladığımız söylendi. Buna rağmen daha bir saat sahne yapmışken saat 22.20 itibariyle sahnemi bitirmem gerektiği, 22.30’da Demet Akalın'ın sahneye çıkmazsa, gideceği ve sahne almayacağı söylendi ve dakika dakika baskı yapıldı. Olayı aynı olduğu şekilde mikrofondan da söyledim. Sahneyi uzatan ben değildim. Henüz 1 saat olmuşken sahnemi bitirmem istendi. Ben de buna karşı doğal sahne süremi kullanmak istediğimi söyledim. Sahne anında 'İn' diye baskı yapılması, inmezsem farklı yaptırımlar uygulanacağının söylenmesi, tehditler ve hakaretler, bana ve sahne ekibime yapılan büyük saygısızlıktır. Ben kimsenin yazdığı gibi sahne süremi uzatmadım. Aksine sahne sürem dolmadan erken bitirmemi isteyerek benim sahneme yakışıksız müdahaleler yapıldı. Ben de bana bildirilen tam saatinde sahneye çıkmak istedim. 20.00 itibariyle de kuliste sahne sıramı bekledim fakat bu tür büyük çaplı festivallerde program akışındaki sarkmalar olağandır. Bu sebepledir ki benden önce sahne alan ekibe 'Bitirin' diye baskı yapmadım, yapmam. Sahne sürelerinin bitmesini bekledim elbette. Benim için bu kadar kıymetli olan bir festivalde böyle bir olay yaşandığı için kendi adıma çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu tartışma ve açıklamalar, festivalin 5. günündeki konserin ötesinde geniş bir kamuoyu ilgisi ve sanat dünyasında da konuşulmaya devam ediyor.