Yumuşak Havuçlarınızı Çıtır Hale Getirecek Basit Yöntem: Patates Kullanın

Solmuş sebzeleri canlandırmak için bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Yayınlanma:
Yumuşak Havuçlarınızı Çıtır Hale Getirecek Basit Yöntem: Patates Kullanın

Sebzelerin Yeniden Canlandırılması: Patates ile Küçük Bir Numara

Sebzeler, uzun süre kutuda veya buzdolabında bekletildiklerinde esnekliklerini kaybederler ve artık çıtır olmazlar. Bu durum özellikle havuç için geçerlidir. Ancak solmuş sebzeleri küçük bir hile ile tekrar canlandırmak mümkündür. Tek ihtiyacınız olan şey ise patateslerdir. Havuç ve diğer sebzelerin tekrar çıtır ve sulu olması için yapmanız gereken adımları anlatıyoruz.

Yumuşak sebzeleri tekrar çıtır hale getirmek için küçük bir numara

Uzun süre beklemiş havuç ve diğer sebzeler, öncelikle esnekliklerini kaybederler. Dışarıdan herhangi bir bozulma belirtisi olmasa bile artık çıtır olmayacaklardır. Ancak patateslerin yardımıyla onlara yeni bir hayat verebilirsiniz.

Bu basit ve etkili yöntem, hem havuç hem de turp ve kereviz için uygundur. İkincisi folyoda saklanabilir, böylece solmaz ve çıtır kalır.

Kurtarma karışımını hazırlamak için bir patates alıp küçük dilimler halinde kesin ve bu dilimleri buzlu suya batırın. Ardından tüm solmuş sebzeleri otuz dakika boyunca bu karışıma koyun. Yarım saat sonra sanki bahçeden yeni toplanmış gibi tekrar çıtır olacaklar.

Havucu canlandırma sürecini hızlandırmak için keskin ucunu kesin ve dikey bir şekilde soğuk suya koyun. Bunun için bir kupa veya derin bir bardak idealdir.