Yolcu, Bagajının Havalimanındaki Yolculuğunu Gizli Kamera ile Kaydetti

ABD'de bir yolcu, bavulunu gizli kamera ile takip ederek uçağa kadar olan süreci kaydetti. Bu videoda, bavulun havalimanındaki yolculuğu baştan sona detaylı bir şekilde görüntülendi.

Yayınlanma:
Yolcu, Bagajının Havalimanındaki Yolculuğunu Gizli Kamera ile Kaydetti

Havalimanları ve Güvenlik Protokolleri

Havalimanları, güvenlik protokollerinin titizlikle uygulandığı alanlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle bavullar, birçok güvenlik noktasından geçerek uçakların altına gönderilmektedir. Ancak bir bavulun check-in görevlisine teslim edilmesinin ardından neler olduğu merak konusu olabilir.

Bu konuda merak eden bir ABD'li yolcu, Detroit Metro Airport'taki bavuluna bir GoPro kamera yerleştirmiştir. Bavulun yolculuğu, sosyal medyada da gündem olmuştur. Kargo şirketlerinin ürünlerine gösterilen dikkatsiz davranışlarına alışkın olan yolcular, bavullara benzer bir muamele bekleyebilirler. Ancak gerçek durum böyle değildir. Havaalanı çalışanları, bavullara oldukça özenli davranmış ve ilgili şeritlere yerleştirmişlerdir.

Bavul kontrol mekanizmasında 3 güvenlik noktası bulunmaktadır ve şüpheli görülen bavullar büyük bir titizlikle incelenmektedir. Güvenlik görevlileri, şüpheli durumlarda kilitleri kırmaktan çekinmeden elle inceleme yapmaktadır.