Yenidoğan bir bebeği dudaklarından öpmek hayatı kararttı: Geri dönüşü olmayan sonuçlar, çözüm arayışı sürüyor

Yeni doğan bebeklere sağlanan steril ortamın ve hijyen kurallarına dikkat edilmesinin önemine vurgu yapan uzmanlar, 2 günlük bir bebeğin bu kurallara dikkat edilmemesinin büyük bir bedelle karşılaştığını belirtiyor.

Yayınlanma:
Yenidoğan bir bebeği dudaklarından öpmek hayatı kararttı: Geri dönüşü olmayan sonuçlar, çözüm arayışı sürüyor

Yeni Doğan Bebekler ve Hassaslık

Yeni doğan bebeklere karşı hassas olmamız konusunda doktorlar başta olmak üzere birçok aile büyüğümüz tarafından da sıklıkla uyarılara maruz kalırız. Daha dikkatli tutmamız, cildi hassas olduğundan dolayı çok öpmememiz ve onlara yaklaşırken hijyen kurallarına da dikkat etmemiz gibi çeşitli durumlara dikkat etmemiz gerektiği konusunda uyarılar alırız.

Peki neden bunlar önemli? Yeni doğan bebeklerin kemik yapıları tam olarak oluşmadığından onlara karşı daha dikkatli davranılması gerekmektedir. Taze derileri anne karnından çıkar çıkmaz dış dünyanın koşullarına çabucak adapte olamayabilir. Bu nedenle dış dünyanın getirilerine alışana kadar onlara steril bir ortam sunmak en doğrusu olacaktır.

Öte yandan, yeni doğan bebekleri öpmek ve koklamak istese de bu konuda dikkatli olmak gerekmektedir. Bu durum hem uzmanlar hem de çevremizdekiler tarafından sakıncalı olarak görülür. Örneğin, henüz 2 günlükken dudaklarından öpülen Breelyn, bu durumun zararını en ağır şekilde yaşayanlardan biri oldu.

2 Günlükken Dudaklarından Öpüldü, Hayatı Alt Üst Oldu

Sekiz yaşındaki Breelyn sağlıklı ve mutlu bir bebek olarak doğdu, ancak henüz iki günlükken onu görmek için ziyarete gelenler tarafından sevilirken bir enfeksiyon kaptı. Breelyn'in annesi, henüz iki günlükken bir kişinin onu dudaklarından öpmesinden sonra kızının kaptığı enfeksiyonun beyin hasarına neden olduğunu dile getirdi.

Çocuğunun tamamen sağlıklı bir birey olarak dünyaya geldiğini dile getiren bir anne henüz iki günlükken evlerini ziyaret eden kişilerden kızının enfeksiyon kaptığını söyleyerek küçük çocukları öpmemek konusunda sert uyardı.

Doğduğunda Hiçbir Şeyi Yoktu

'The Special Books by Special Kids' (Özel Çocuklar İçin Özel Kitaplar) YouTube kanalına konuşan anne, bebeğinin sağlıklı ve mutlu bir çocuk olarak dünyaya geldiğini söyledi.

Kızının iki hafta sonra nöbet geçirmeye başladığını ifade eden anne, Ebeveynler çocuklarını öpmemenizi söylediğinde, bu kesinlikle sebeplerden biri. Breelyn sağlıklı doğdu. Durumu iyiydi. İki günlükken biri onu görünce o kadar heyecanlandı ki onu dudaklarından öptü ve iki hafta sonra nöbet geçirmeye başladı diye konuştu.

Henüz iki günlükken bir ziyaretçinin kızını dudaklarından öptüğünü söyleyen anne, Onu öpen kişinin uçuğu olduğu ve Breelyn'in HSV ensefalitine yakalanmasına neden olduğu ortaya çıktı. Breelyn'in bağışıklık sistemi o dönemde gelişmediğinden, ensefalit yayıldıkça virüs beyin hasarına neden olmaya devam etti. dedi.