Yeni Yılın Vazgeçilmez Tatlısı Olan Gingerbread Tarifi

Zencefilin eşsiz tadını yansıtan geleneksel Ginger Bread tarifi, sadece lezzetli değil, aynı zamanda nostaljik anıları da canlandırıyor. Peki en kolay gingerbread tarifi hangisi?

Yayınlanma:
Yeni Yılın Vazgeçilmez Tatlısı Olan Gingerbread Tarifi

Türk mutfağının zengin tatları arasında yer alan zencefil, kış aylarında sıcak bir atmosfer yaratmanın eşsiz bir yolu. Ginger Bread, bu lezzetli tariflerden biri; sadece damakları değil, aynı zamanda nostaljik anıları da canlandırıyor.

MALZEMELER

3,5 su bardağı un

90 gram oda sıcaklığında tereyağı

150 gram esmer şeker

1 adet yumurta

Yarım su bardağı üzüm pekmezi

1 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı tarçın

1 paket vanilya

1641040.jpeg

YAPILIŞI

  • Derin karıştırma kabında tereyağı ile esmer şekeri 5- 6 dk mikser yardımıyla karıştıralım.
  • Ardından sırasıyla yumurta ve pekmez ekleyelim.
  • Ayrı bir kapta un zencefil tarçın vanilyayı karıştıralım. Yavaş yavaş unlu karışımı diğer karışımla buluşturalım. Katı bir hamur elde edelim.
  • Hamuru en son elimizle toparlayalım.
  • 10 dk buzdolabında dinlendirelim.
  • 10 dk sonunda hamuru alıp genişçe bir tezgahı hafif unlayalım merdane yardımıyla hamuru inceltelim. Çok ince olmamasına özen gösterelim.
  • Yılbaşı temalı kalıplarla şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Tepsiye dizilmiş haliylede kurabiyeleri 10 dk buzdolabında dinlendirelim.
  • Ardından önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 8-9 dk pişirelim. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim. Süsleme aşamasında ister kendi hazırladığınız krema ister hazır süsleme glazürleriyle süsleyebilirsiniz.