Yemekten Hemen Sonra Sakın Çay İçmeyin! Canan Karatay Ezberleri Bozdu

Sağlıklı beslenme ve hastalıklar hakkında bilgileriyle sık sık gündeme gelen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, pek çok kişinin sevdiği bir alışkanlık hakkında dikkat çekici uyarılarda bulundu.

Yayınlanma:
Yemekten Hemen Sonra Sakın Çay İçmeyin! Canan Karatay Ezberleri Bozdu

Sağlıklı beslenme ve hastalıklar hakkında bilgileriyle sık sık gündeme gelen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, pek çok kişinin sevdiği bir alışkanlık hakkında dikkat çekici uyarılarda bulundu. Karatay, Türk toplumunun en yaygın alışkanlıklarından biri olan akşam yemeğinden sonra çay içmenin aslında sağlığa zararlı olabileceğini belirtti.

canan-karatay-uyardi-yemekten-sonra-cay-icenler-dikkat-bakin-neye-yol-aciyormus-3471.jpg

Yemekten sonra içilen çay…

Prof. Dr. Canan Karatay, sıkça karşılaşılan halsizlik sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle anemi konusuna dikkat çeken Karatay, Türk toplumunun sıkça tükettiği çayın, demir eksikliği ve kronik kansızlık yaşayanlar için olumsuz etkileri olduğunu vurguladı.

Karatay, akşam yemeği sonrası tüketilen çayın, demir emilimini olumsuz etkileyerek sağlığa zarar verebileceğine işaret etti ve gluten intoleransının da bu sorunların bir belirtisi olabileceğini belirtti, bu durumda bile sağlıklı beslenseniz dahi bağırsaklardan yeterli emilim sağlanamayacağını ifade etti.

canan-karatay-uyardi-yemekten-sonra-cay-icenler-dikkat-bakin-neye-yol-aciyormus-4493.jpg

Kansızlık sorununun en bariz belirtileri arasında halsizlik ve aşırı uyku isteği yer alır. Bu durumda kişiler genellikle sürekli bir yorgunluk hissi yaşarlar. Ayrıca, sık sık hasta olma durumu da görülebilir, çünkü kansızlık, bağışıklık sistemini de olumsuz etkiler. Bu bilgilerle kansızlığın yaygın olarak karşılaşılan bir sorun olduğuna ve dikkate alınması gerektiğine işaret edilmiştir.

Beslenme alışkanlıklarının önemine dikkat çeken Karatay, özellikle yemekten hemen sonra çay içilmemesi gerektiğini vurguladı. Uzman, çay tüketildiğinde, özellikle kırmızı ette bulunan demirin emilimini engellediğine işaret ederek, "Türkiye'deki yaygın kansızlık sorununun önemli nedenlerinden birinin bu olduğunu" belirtti ve yemeklerin ardından çay tüketiminin kısıtlanması gerektiğini önerdi.