Yaz sıcaklarına dikkat: Sıcak hava dalgası yaklaşıyor!

Sıcak havaların ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaz sıcaklarının geliş tarihini paylaştı.

Yayınlanma:
Yaz sıcaklarına dikkat: Sıcak hava dalgası yaklaşıyor!

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den Yaz Sıcakları İle İlgili Müjdeli Haber

Haziran ayına yaklaşırken, ülkemiz genelinde hala soğuk ve yağışlı hava etkili olmaya devam ediyor. Ancak, herkesin merakla beklediği yaz sıcaklarının ne zaman geleceği konusunda bir tarih verildi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, beklenen yaz havasının geliş tarihini açıkladı.

Prof. Dr. Orhan Şen, Yaz havası ne zaman gelecek? sorusuna cevap verirken, önümüzdeki hafta çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların yükselmeye başlayacağını belirtti. Nisan ayında dünya genelinde rekor sıcaklıkların yaşandığını ve yağışların ortalamanın %50 altında kaldığını vurgulayan Şen, mayıs ayında da sıcaklıkların düşük seyrettiğini ifade etti.

Prof. Dr. Orhan Şen'in bölgesel hava durumu tahminlerine göre, önümüzdeki hafta Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yaz değerlerine yakın sıcaklıkların görüleceği müjdesini verdi. Bu durum, sıcak havaları bekleyen vatandaşlar için sevindirici bir haber oldu.

Şen'in açıklamalarına göre, önümüzdeki haçta itibariyle kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkarmak için uygun bir zaman olacak. Sıcaklıklar artmaya başlayacak ve yazın kendini hissettireceği cıvıl cıvıl günler başlayacak.