Yatak Takımları ve Havluların Neden Ayrı Yıkanması Gerektiği Anlatıldı

Uzmanlar, yatak takımlarınızı ve mutfak havlularınızı aynı zamanda yıkamanın çamaşır makinenize zarar verebileceğini belirtiyor.

Yayınlanma:
Yatak Takımları ve Havluların Neden Ayrı Yıkanması Gerektiği Anlatıldı

Yatak Takımlarının Doğru Yıkanması İçin İpuçları

Birçok ev hanımı, zamandan ve enerjiden tasarruf etmek amacıyla havluları ve yatak takımlarını çamaşır makinesinde aynı anda yıkamayı tercih ediyor. Ancak, çamaşır makinelerinin teknik servislerinde çalışan ustalar, bu davranışın makineye zarar verebileceğini belirterek uyarıda bulunuyor.

Mutfak havlularının ve nevresim takımlarının nasıl doğru şekilde yıkanması gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. Yatak çarşaflarının doğru şekilde yıkanması için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz.

Yatak Çarşafları Nasıl Doğru Yıkanır?

Yaz aylarında, nevresimlerin kış aylarına göre daha sık yıkanması önerilir. Yatak odasında biriken toz ve bakteriler, nevresimlerde birikerek sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar, yaz aylarında haftada bir, kış aylarında ise en az iki haftada bir yatak takımlarınızı yıkamanızı tavsiye ediyor.

Çarşaflarınızı Hangi Sıcaklıkta Yıkamalısınız?

Nevresimlerinizi yıkarken kullanacağınız su sıcaklığı, kumaşın türüne bağlıdır. Genellikle üretici firmalar, nevresimlerin ideal temizlik sıcaklığı hakkında bilgi veren etiketler kullanır. Pamuklu kumaşlar için 60 derece, hassas kumaşlar için ise 40 derece sıcaklık tavsiye edilir.

Renkleri Korumak İçin Çarşafları Ters Çevirin

Çarşafların yıkama sonrasında renklerini korumak için, makineye atmadan önce mutlaka ters çevirmeniz önemlidir. Yıkama sonrasında nevresimleri iyi havalandırılmış bir alanda kurutarak renklerin solmasını önleyebilirsiniz.

Renkli Nevresimleri Beyaz Havlularla Aynı Anda Yıkamayın

Dikkatsizlik sonucu renkli nevresimler ile beyaz havluların aynı tambura atılması yaygın bir hata olabilir. Ayrıca, havluları yumuşatmak ve temizliği artırmak için ağartıcı ve yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Havluları temiz havada kurutmak daha iyidir, ancak doğrudan güneş ışığında kurutmak renklerin solmasına neden olabilir.

Havlu ve Nevresimleri Ayrı Ayrı Yıkayın

Havlu ve nevresimleri aynı anda yıkamanın pratik olabileceği düşünülse de, bu davranış çamaşır makinesinin aşınmasına neden olabilir. Bu nedenle, havlu ve çarşafları ayrı ayrı yıkamanız önerilir.