Yargıtay, belirli sözlerin hakaret kapsamında olmadığına hükmetti

Yargıtay, bir zabıta amirine erkek ol, yürekli ol şeklinde sözler sarf eden sanığa hakaret suçundan verilen cezanın bozulduğunu açıkladı. Mahkeme, sözlerin hakaret değil rahatsız edici söz kapsamında olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Yargıtay, belirli sözlerin hakaret kapsamında olmadığına hükmetti

Mersin'de Bir Kişinin Zabıta Amiriyle Yaşadığı Tartışma

Mersin'de yaşayan bir kişi, tartıştığı zabıta amirine Benim bir elemanıma bir şey olursa tek muhatabım sensin, erkek ol erkek, görevini yap şeklinde bir mesaj attı. Aynı kişi bir internet sitesi üzerinden de Makamın hakkını veremiyorsan yapacak yürekli birine bırak, yürekli ol şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Şikayet üzerine söz konusu ifadeler nedeniyle hakaret suçundan kamu davası açıldı ve sanık hakkında yargılama başlatıldı.

Mersin 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucunda, sanığa Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesi uyarınca 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi.

Yargıtay Kararı ve Mahkumiyet Hükmünün Bozulması

Sanık, kullandığı ifadelerin hakaret içerikli olmadığını savunarak yerel mahkeme kararına itiraz etti. Yapılan temyiz incelemesinde, Yargıtay 4. Ceza Dairesi, sanığın söz konusu ifadelerinin hakaret içermediği gerekçesiyle hakkındaki mahkumiyet hükmünü bozdu.