Yapay zeka güzellik yarışmasında zafer: İki Türk aday da finale kaldı

Faslı güzel Kenza Layli, yapay zeka ile oluşturulan kadınlar arasında birinciliği kazandı. Yarışmada Türkiye'den de iki yapay zeka yer aldı.

Yayınlanma:
Yapay zeka güzellik yarışmasında zafer: İki Türk aday da finale kaldı

Yapay Zeka Güzeli Kenza Layli, İlk Güzelik Yarışmasını Kazandı

Faslı Kenza Layli, yapay zekâ tarafından üretilmiş kadınlar arasında düzenlenen ilk güzellik yarışmasında birinci seçildi. 'Yapay Zekâ Güzeli' (Miss AI) unvanını kazanan Kenza, yaklaşık 1500 rakibini geride bırakarak 20 bin dolarlık ödülün sahibi oldu. Yarışmanın jürisinde gerçek insanlar ve yapay zekâ Android uzmanları yer aldı ve Kenza Layli birinci seçildi. Ödül ise doğrudan yaratıcısı olan Faslı teknoloji yöneticisine verilecek.

Yarışmada Türk adaylar Seren Ay ve Asena İlik de ilk 10 finalist arasına girdi. Seren Ay, Türkiye'nin tarihini ve ulusal bayramlarını tanıtan bir yapay zekâ marka elçisi olarak dikkat çekiyor. Asena İlik ise cinsellikten ziyade hayal gücü, çarpıcı görseller ve eğlence duygusuyla etkileyici olmayı hedefliyor.

Fanvue Dünya Yapay Zekâ İçerik Oluşturucu Ödülleri tarafından düzenlenen yarışma, dünyanın dört bir yanından yapay zekâ üreticilerini bir araya getirdi. Jürinin değerlendirmesi sonucunda Fransız aday Lalina Valina ikinci, Portekizli yapay zekâ güzeli Olivia C. ise üçüncü oldu.