Uzmanlar, Dört Tarafı Fay Hatlarıyla Çevrili Bölge İçin Deprem Uyarısı Yapıyor

Malatya'da meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, vatandaşları sosyal medya hesabından uyararak bilgilendirdi.

Yayınlanma:
Uzmanlar, Dört Tarafı Fay Hatlarıyla Çevrili Bölge İçin Deprem Uyarısı Yapıyor

Malatya'da 4.2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 00.41 sularında 4.2 büyüklüğünde ve 7,69 kilometre derinlikte bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem, uzmanlar tarafından ciddi bir uyarıya neden oldu.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medyada yaptığı açıklamada Malatya'nın etrafının Doğu Anadolu Fay sistemine ait faylarla çevrili olduğunu belirterek, recent depremlerin oluşturduğu stres nedeniyle Malatya'nın ciddi bir deprem tehlikesi altında olduğunu vurguladı.

Öte yandan, daha önce Malatya'daki 4.5 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür de, bölgede dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Görür, Doğanşehir-Malatya arasındaki fay zonu stres transferi nedeniyle zaman zaman küçük depremler üretiyor, dikkatli olunmalıdır ifadelerini kullandı.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi ise anlık olarak deprem listelerini güncelleyerek vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.