Türk vatandaşlarının hareketi İspanya gündemine damgasını vurdu

Türk usulü park yöntemi, İspanya'da yaşanan park sorunlarına pratik bir çözüm olarak öne çıkıyor. Araba park etme konusunda sıkıntı yaşayanlar için kolaylık sağlayan bu yöntem, acemi sürücülerin işini kolaylaştırıyor.

Yayınlanma:
Türk vatandaşlarının hareketi İspanya gündemine damgasını vurdu

İspanya'da Yaratıcı Bir Park Etme Yöntemi: Türk Usulü

İster acemi ister usta şoför olsun, park etme süreci sürücüler için bazen zorlu bir deneyim olabiliyor. İspanya'da yapılan araştırmalara göre, bir İspanyol sürücü gününün en az 16 dakikasını araç park etmek için harcıyor. Bu da günde en az 2, en fazla 6 kez park etme durumu anlamına geliyor. Avrupa'da, park esnasında diğer bir araca çarpmak 80 eurodan başlayan cezaları beraberinde getiriyor.

Yeni nesil araçlarda kullanılan park sensörleri bu sorunu kısmen çözmüş olsa da, birçok sürücü bu sesleri duymazdan gelerek diğer araca zarar verme riskini alabiliyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir park etme videosu ise bu soruna çözüm olabilir gibi görünüyor. İspanya'da yayınlanan El Debate haberine göre, bir Türk tarafından bulunan park etme yöntemi oldukça işlevsel ve pratik bir çözüm sunuyor.

Bu yönteme göre, aracın ön ve arka tamponlarına su dolu iki ayrı şişe yerleştiriliyor. Bu şişelerin içine yerleştirilen minik borular ise yolcu bölmesine uzanıyor ve bir bardağın içinde son buluyor.

Sürücü, aracını park ederken başka bir araca temas ettiğinde, su dolu şişe deformasyona uğrayarak basınç arttıkça su boru yoluyla hareket ederek yolcu bölmesindeki bardağa ulaşıyor. Bu sayede sürücü, diğer araca zarar vermeden uygun park mesafesini aldığını anlayabiliyor.