Tren kazasında yaralananlar hastaneye kaldırıldı

Ülkemizde her yıl binlerce insanı etkileyen grip hastalığı, sıradan soğuk algınlığından farklı olarak kişiyi yorgun ve güçsüz bırakıyor. Bu hastalıkla baş etmek için bilinmesi gerekenler nelerdir? Bu konuda detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Tren kazasında yaralananlar hastaneye kaldırıldı

18 ila 48 saatlik kuluçka süresi

Gribin ortaya çıkması bu kadar sürer. Bu süre zarfında bile bulaşıcı olabilirsiniz ve bu durumun farkında olmayabilirsiniz. Hastalığın belirtileri daha sonra ortaya çıkmaya başlar. Yüksek ateş, kötü öksürük, eklem ve kas ağrıları, aşırı bitkinlik hissi gibi belirtiler gözlenebilir.

Grip diğer solunum yolu hastalıkları gibi hava yoluyla damlacık enfeksiyonu yoluyla bulaşır ve hijyen kurallarına uyulması önemlidir (ellerinizi yıkayın, ağzınıza dokunmayın, yüzünüzü ovuşturmayın). Virüsler çevrede uzun süre yaşayabilirler.

38 °C grip belirtisidir

Ateş, vücudunuzda bir şeylerin yanlış gittiğini gösterir. Genellikle grip durumunda, ateş yükselir. Bu durumda doktora danışarak tedaviyi düşünebilirsiniz. Ancak ateş belirtilen 38°C'nin üzerine çıkarsa ilaca başvurmanız gerekebilir.

Yatakta 3 ila 4 gün geçirmeniz gerekebilir. Bu süre içinde dinlenerek grip ile başa çıkmaya çalışın. Tam bir iyileşme için dört günün yeterli olmadığını unutmayın.

Gribin İyileşmesi Yavaş Olabilir

Grip sonrası iyileşme süreci yavaş olabilir ve birkaç hafta boyunca yorgun hissedebilirsiniz. Bu nedenle kendinize zaman ayırın ve dinlenmeye önem verin.

Günde 1000 mg C Vitamini Alın

Güçlü antioksidan olan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Önerilen günlük doz, sigara içenlerde, kalp hastalarında, şeker hastalarında veya grip hastalarında 1000 mg olarak belirlenmiştir.

2 Litre Sıvı Tüketin

Ateş ve terleme sırasında vücudunuzun sıvı ihtiyacı artar. Gün boyunca en az 2 litre sıvı tüketmeye özen gösterin. Su, bitki çayları veya meyve suları gibi sağlıklı içecekler tercih edebilirsiniz.