Tokat Terapisi Faciası: Danielle Carr-Goman'ın Trajik Sonu

Danielle Carr-Goman, şeker hastalığına çare bulmak amacıyla katıldığı paida lajin terapisi seanslarından sonra hayatını kaybetti. Terapinin organizatörü Hongchi Xiao, Carr-Goman'ın ölümünde ağır ihmalden kaynaklı cinayetle suçlandı.

Yayınlanma:
Tokat Terapisi Faciası: Danielle Carr-Goman'ın Trajik Sonu

Doğu Sussex'te yaşayan 71 yaşındaki şeker hastası Danielle Carr-Goman, 20 Ekim 2016'da, hastalığına çare arayarak Cleeve House'da düzenlenen paida lajin terapisi seanslarına katıldı. Bu terapi, hastalara tedavi amacıyla tokat atılmasını içeriyor. Ancak Carr-Goman, bu seansların ardından yaşamını yitirdi. Terapiyi düzenleyen Çin asıllı ABD'li Hongchi Xiao, Carr-Goman'ın ölümünde ağır ihmalden kaynaklı cinayetle suçlanıyor.

Hongchi Xiao'nun Durumu

Xiao hakkında Birleşik Krallık'ta tutuklama kararı çıkarıldı ve 2019'da Avustralya'da yakalandı. İade talebi üzerine, 60 yaşındaki Xiao Birleşik Krallık'a teslim edildi. Ölümle sonuçlanan terapiyi organize eden Xiao'nun duruşması Salisbury'deki sulh ceza mahkemesinde görülecek.

Fransa doğumlu Carr-Goman, 21 yaşında Birleşik Krallık'a taşınmış ve 1999'da diyabet teşhisi konmuştu. İğne fobisi nedeniyle insülin enjekte etmekte zorlanıyordu. Oğlu Matthew Carr-Goman, annesinin diyabetten kurtulmak ve hayatını dolu dizgin yaşamak için çabaladığını belirtti.

TOKAT TERAPİSİ NEDİR?

Vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olduğu iddia edilen paida lajin terapisine göre hastalar ya tokatlanıyor ya da kendini tokatlıyor.

Terapinin sonunda vücutta morarmalar ya da kanamalar görülebiliyor.

Dünyanın birçok yerinde tokatlama seansları düzenleyen Xiao, aynı zamanda Kaliforniya'daki Pailala Enstitüsü'nün de kurucusu.

Enstitünün internet sitesinde taşınabilir lajin tezgahları ve tokatlamaya yardımcı aletler de satılıyor.

Kökleri alternatif Çin tıbbına dayanan bu yöntem, bilimsel herhangi bir dayanağı olmadığı için uzmanlar tarafından tavsiye edilmiyor.